Vahiro Zgłoś Napisano 9 Października 2015 Jak w temacie, chcialbym zapytac czy ktos z Was posiada ta konkretna lampe z ebay'a. Jakie odczucia? http://www.ebay.com/itm/WIFI-Dimmable-165W-LED-Aquarium-Light-Full-Spectrum-Fish-Tank-Reef-Coral-Lamp-/201332405274?hash=item2ee058b41a Cytuj OGLĄDAMY AKWARIUM Akwarium 120x60x50 z pudełkiem przelewowym Lampa: Pacyfic Sun Metis Hyperion R2 2x150w + 2x54w CoralPlus Odpieniacz: Deltec SC 1455 Obieg: Jebao DCT 6000 Cyrkulacja: 2x Jebao RW-8 Filtracja biologiczna: DSB + Refugium Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Vertiscire Zgłoś Napisano 9 Października 2015 Płacisz 30-50 USD za samo wifi. Nie wiem czy to jest warte swojej ceny - jeśli nie przeszkadza Ci ustawianie potencjometrami jakie są wbudowane w lampe to bym kupił identyczny model bez wifi kosztuje 100 USD bez cła/VAT i z darmową wysyłką. Co do samych opinii - 3 u mnie czekają na montaż nad nowym zbiornikiem wrzuce potem fotki jak to się pali(ale niestety bez wody, na sucho) Cytuj Acropolis 800L ++ na ZEOVIT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Vahiro Zgłoś Napisano 9 Października 2015 Wlasnie lampa musi byc sterowana przez wifi/komputer bo zalezy mi na tym abym mogl ustawic wschody i zachody. Przyzwyczailem sie do wieczornego ogladania akwarium przy diodach RB i jakos nie wyobrazam sobie akwarium bez tego a reczne ustawianie codziennie raczej odpada Prosze wrzuc foty. Ja osobiscie bede potrzebowal 2 takich lamp na 360l (mam nadzieje ze starczy). A co do cla i vat to wysylka jest z magazynu w niemczech wiec clo i vat chyba nie jest naliczane. Jezeli sie myle to mnie poprawcie Cytuj OGLĄDAMY AKWARIUM Akwarium 120x60x50 z pudełkiem przelewowym Lampa: Pacyfic Sun Metis Hyperion R2 2x150w + 2x54w CoralPlus Odpieniacz: Deltec SC 1455 Obieg: Jebao DCT 6000 Cyrkulacja: 2x Jebao RW-8 Filtracja biologiczna: DSB + Refugium Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sienki Zgłoś Napisano 9 Października 2015 Miałem coś takiego, punkty które wybierasz to skoki lampy, brakuje płynnego przejścia między nimi, a możesz chyba tylko 24 punkty ustawić. Tak to sterowanie spoko. Z tego co wiem to diody mogą zrobić jakie chcesz i robią w standardzie w 2 kolorach (czarne białe). Ogólnie lampka ok. Poproś o oprogramowanie i sam przetestuj na telefonie Cytuj Jest .. i znowu "kostka".. | było vol3 400 l | było 324 l Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Vahiro Zgłoś Napisano 9 Października 2015 Oprogramowanie widziałem 24 sekwencje można ustawić. Ale to starczy. Głównie zależy mi na powolnym wyciemnianiu wieczorem. Rozpalać się może np w 3 krokach (teraz tak mam, rozpala się 1h przed moim powrotem do domu z pracy żeby korale zdążyły się napompować ) a w 20 wygaszać aby w miarę powoli z pełnego "słońca" robił się niebieski zachód i dobranoc. Zastanawiam się też czy diody warm white użyte w lampie mają coś konkretnego na celu np ogrzanie widma światła i wyciąganie kolorów? Sprawdza się to?... Do tego diody purple... zakładam że po prostu tak napisali a tak naprawdę to diody UV. Cytuj OGLĄDAMY AKWARIUM Akwarium 120x60x50 z pudełkiem przelewowym Lampa: Pacyfic Sun Metis Hyperion R2 2x150w + 2x54w CoralPlus Odpieniacz: Deltec SC 1455 Obieg: Jebao DCT 6000 Cyrkulacja: 2x Jebao RW-8 Filtracja biologiczna: DSB + Refugium Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
spajdi Zgłoś Napisano 9 Października 2015 Mam wersję bez wifi, fotki możesz zobaczyć w moim temacie w dziale nasze akwaria. Wstępne obserwacje po miesiącu: 1. Białego można ustawić max. 40-50% później żółto strasznie 2. Przy ustawieniu niebieskie 100% białe 40% seriatopora hystrix w połowie wysokości zbiornika ma mega przyrosty, a stylo na dnie też ma białe przyrosty 3. Bliki jako takie są 4. Kolor światła moim zdaniem znacznie niestety ustępuje porządnemu zestawowi T5 niestety, a co do wybarwienia koralowców wypowiem się za jakiś miesiąc, ale to kwestia gustu... 5. Wentylatory fabryczne mają wysokie obroty przez co lampa bardzo głośno szumi - ja wymieniłem przed powieszeniem. Za cenę 100$ za wersję podstawową z przesyłką z magazynu DE wszystkie wady przestają mieć znaczenie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 9 Października 2015 jak się trochę (2 min) poszuka to ... http://www.ebay.com/itm/2PC-Dimmable-Full-Spectrum-165W-LED-Aquarium-Light-Fish-Tank-Reef-Coral-Lamp/191037175723?_trksid=p2047675.c100005.m1851&_trkparms=aid%3D222007%26algo%3DSIC.MBE%26ao%3D1%26asc%3D33870%26meid%3D3e047d41824e4de5a14fc9f8f741c26c%26pid%3D100005%26rk%3D3%26rkt%3D6%26mehot%3Dpp%26sd%3D201238789276 190$ za 2 sztuki z wysyłką warto zerknąć samemu - może będzie jeszcze taniej oczywiście to ta bez wi-fi ale ktoś tu na forum mówił że dorabia sterowanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach