dawid_jg Zgłoś Napisano 15 Października 2015 Czy taka pompa da rade na jakis czas w akwarium 200l? http://allegro.pl/pompa-obiegowa-3000l-h-h-3-0m-60w-2latagw-i5732383292.html zalezy mi na czyms tanim na jakis czas a pozniej kupie cos lepszego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 15 Października 2015 Da rade. Przez jakiś czas używałem, ale bardzo szybko stała się zbyt głośna i musiałem ją wymienić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dawid_jg Zgłoś Napisano 15 Października 2015 Ale na poczatku byla cicha? Potrzebuje jej uzywac z 2/3 miesiace Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 15 Października 2015 Da rade. Przez jakiś czas używałem, ale bardzo szybko stała się zbyt głośna i musiałem ją wymienić. sprecyzuj "szybko" bo toto ma ceramiczną ośkę i 2 lata gwarancji ... może ci zasysało piasek i się zatarła ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 15 Października 2015 Na początku była cicha, po jakiś trzech miesiącach zaczęła hałasować. Nie stało się to natychmiast, po prostu z dnia na dzień chodziła coraz głośniej. Rozbierałem czyściłem ( zresztą nie było wiele co czyścić, bo na tej pompie startowałem akwarium, tak, że mieliła czystą wodę). Zassać piasku nie miała jak, bo stała w sumpie w czystej komorze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dawid_jg Zgłoś Napisano 15 Października 2015 Z tych tanszych jest jeszcze cos takiegohttp://allegro.pl/atman-at-306-glowica-cyrkulacyjna-pompa-2000l-h-35-i5718831477.html Ale nie wiem czy da rade jako obieg w 200l Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 15 Października 2015 Musiałbyś popatrzeć jak wysoko będzie musiała podawać wodę. Ten Atman może max do 2m, czyli na wysokość 1m straci pewnie z połowę wydajności. Osobiście jakbym stanął przed takim dylematem, to chyba skusiłbym się jeszcze raz na tą pierwszą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dawid_jg Zgłoś Napisano 15 Października 2015 To chyba kupie ta pierwsza. Mam nadzieje ze bedzie cicha bo akwa stoi niedaleko lozka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Beowulf Zgłoś Napisano 15 Października 2015 Miałem ta pompę do cichych nie należy jeśli akwarium jest powyżej 1,5 metra nawet dawała sobie rade Cytuj . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dawid_jg Zgłoś Napisano 17 Października 2015 Jednak zrezygnowalem z tej pompy i kupilem inna, bardziej pewna;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach