R.I.P Zgłoś Napisano 21 Października 2015 Mam pytanie - czy da się uruchomić w/w pompę ze zwykłego zasilacza , ewentualnie jaki zasilacz trzeba kupić? Z góry dziękuję za pomoc. PK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
k_bad Zgłoś Napisano 21 Października 2015 Da się uruchomić ale musi mieć 12V i ponad 4W Cytuj Akwarium 80x50x50h czyli 200l, Sprzęt: lampa Pacific Black Phyton 120W, odpieniacz Tunze 9004 (Comline Reefpack 250), cyrkulatory 2xAquael Reef Circulator 2600 + Hydor Koralia 900, grzałka hagen 100W. Skała 25kg, piasek 6kg ATI Fiji White Sand, Życie: Hepatus, Doktorek, Mandaryn, 2xBłazny, ślimaki (2xNosariusy, 14xTrochus) Histro, korale LPS, SPS i jakieś miękasy. Chwilowa likwidacja Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marksman Zgłoś Napisano 21 Października 2015 Z tego co wiem to nie da się ponieważ koralia jest zasilana napięciem przemiennym Cytuj 400L w obiegu, Schuran 150 , 5 L siporax, lampa T5/led DIY . Zeovit Start 01.07.2014 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 21 Października 2015 Z tego co wiem to nie da się ponieważ koralia jest zasilana napięciem przemiennym nawet jeśli ... przecież są zasilacze 12v - "zwykły transformatorek" ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
R.I.P Zgłoś Napisano 22 Października 2015 ... czyli panowie ... konkret - jest na napięcie stałe czy zmienne? PK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wtełek1 Zgłoś Napisano 22 Października 2015 Poszukujesz zasilacza 12V 0.4A bądź transformatora Teraz tylko obgadać czy stały przy zmienny. Możesz próbować odpalić jak masz jakiś zasilacz. Bo w internetach nic nie opisane Cytuj "Mówiłaś mi" bym nie umarł, to jest w genach "Brzydki, zły i szczery" w biegu "Po drodze do nieba" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
volf Zgłoś Napisano 22 Października 2015 (edytowane) swego czasu kupiłem koralie w zestawie z transformatorkiem 12v z dzwonka bodajże(taki okrągły zwój drutu), i chodziła normalnie, czyli zmienny tzn nie całkiem normalnie bo trochę nią telepalo Edytowane 22 Października 2015 przez volf (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
R.I.P Zgłoś Napisano 22 Października 2015 (edytowane) Czyli kupię na prąd zmienny a w razie czego dorzucę diody. Czy wystarczy 0,4A ? PK Edytowane 22 Października 2015 przez R.I.P (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wtełek1 Zgłoś Napisano 22 Października 2015 Ktoś stwierdził że ponad 4W, ale ile to dokładnie ponad to nie wiem. Więc wziąłem pod uwagę 5W. Bo 5W/12V=0.41A Cytuj "Mówiłaś mi" bym nie umarł, to jest w genach "Brzydki, zły i szczery" w biegu "Po drodze do nieba" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marksman Zgłoś Napisano 22 Października 2015 Napewno zmienny, regulacja obrotów poprzez falowniki Cytuj 400L w obiegu, Schuran 150 , 5 L siporax, lampa T5/led DIY . Zeovit Start 01.07.2014 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach