Przemo87 Zgłoś Napisano 31 Października 2015 witam moze ktos bedzie wiedzial, ok 4 rurek przekroju ok 1mm karzda i ze srodka wyrasta cos w stylu rurówki,jak to staram sie dotchnac to sie w ułamek sekundy chowa i za chwilke wychodzi.CZy jest to mozliwe za takie rurówki same urosły Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PrzemasLKR Zgłoś Napisano 31 Października 2015 tak Cytuj 180L akwa OptiWhite 100x40x45cm, Lampa LED 180W DIY , 68L sump + 30L dolewka i podmiana wody, odpieniacz CoralBox D300 ze sterowalną pompą, obieg Jebao DC3000, grzałka Aquael Gold 200W, cyrkulacja: Jebao RW8, dolewka automatyczna z wydzielonej przegrody. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
malcik24 Zgłoś Napisano 31 Października 2015 Najlepiej by było jak było by jakieś zdjęcie pokazane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krystianf Zgłoś Napisano 31 Października 2015 Pewnie to ślimak osiadły Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przemo87 Zgłoś Napisano 1 Listopada 2015 Pewnie to ślimak osiadły ze zdjeciem ciezko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Matgie Zgłoś Napisano 14 Listopada 2015 Ślimak, ślimak pokaż rogi... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mareczek232 Zgłoś Napisano 14 Listopada 2015 Jesli wypuszcza z tej rurki taka siec na sasiadujace koralowce to na 100% slimaczek osiadly, jesli sa juz na widoku to niestety walka jest raczej nie do wygrania, sukcesywnie usuwaj te szkodniki jesli je zauwazysz, koralom nie podoba sie ich pasozytnictwo na nich Chetnie sam poznam jakies dobre pomysly pozbycia sie ich na dobre.. powodzenia kolego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
meczein Zgłoś Napisano 14 Listopada 2015 "Coś mi wyrosło" Myślałem, że pryszcz, albo gruszka na wierzbie. Ale skoro ślimak bez foto hmmmm Cytuj Wszystkie parametry w normie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luminigilstiejn Zgłoś Napisano 14 Listopada 2015 Ja tez mam takie diabelstfo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 14 Listopada 2015 ślimak osiadły i 1 mm rurka to trochę mało - raczej wormsy piaskowe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
artbis Zgłoś Napisano 26 Listopada 2015 Podeslij foto Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MacGyver Zgłoś Napisano 30 Grudnia 2015 Ślimak chyba ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartolomeo84 Zgłoś Napisano 30 Grudnia 2015 Silva ma rację małe rurówki... mam tego setki w sumpie i na jednej skale Cytuj BEZ ODPIENIACZA LOW TECH/HIGH NATURE Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rufio19 Zgłoś Napisano 30 Grudnia 2015 U mnie też w sumpie gęsto od nich, ciekaw jestem czy wnoszą coś pożytecznego w biologię zbiornika ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maxiu9 Zgłoś Napisano 1 Stycznia 2016 Filtruja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartolomeo84 Zgłoś Napisano 1 Stycznia 2016 Tak jak wyżej filtratory, wyłapują pokarm z kolumny wody ---> czyli woda bardziej czysta i przejrzysta;) Cytuj BEZ ODPIENIACZA LOW TECH/HIGH NATURE Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Radek-sl Zgłoś Napisano 1 Stycznia 2016 A minsie pojawiło kilka kopczykóe w piasku , taki mini kopiec Kreta około centymetra średnicy w podstawie , co tam mieszka ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartolomeo84 Zgłoś Napisano 1 Stycznia 2016 Rozgarnij:) może zobaczysz... sam jestem ciekawy Cytuj BEZ ODPIENIACZA LOW TECH/HIGH NATURE Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rufio19 Zgłoś Napisano 1 Stycznia 2016 Skoro rurówki są filtratorami to znaczy że chyba rywalizują o pokarm z koralowcami czyż nie tak???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach