lukaszra Zgłoś Napisano 9 Listopada 2015 to jest kozak oto chodzilo !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SirNick Zgłoś Napisano 9 Listopada 2015 (edytowane) Drodzy Panowie, wątek o tyle pożyteczny co nie mniej niebezpieczny dla dużej części akwarystów, którzy nie mają pojęcia "czym kaczka wodę pije", bo istnieje wiele na rynku klei (tak to się chyba w liczbie mnogiej odmienia) tyle, że my szukamy niekomercyjnej wersji kropelka gel albo mówiąc wprost jeszcze bardziej niskobudżetowej wersji. Takie poszukiwanie jak najtańszej wersji może skończyć się dużym dramatem w akwarium. O ile większość klei jest w pełni neutralna to ja znalazłem takie poświęcając tylko chwilę na poszukiwanie w google, które zawierają związki srebra albo inne substancje bakteriobójcze, a kolorem nie odbiegają od reszty (przejrzysty), dlatego też w tym miejscu należy ostrzec innych co mają mniejsze pojęcie o tym co używają, że nie zawsze z niższą ceną idzie odpowiednia jakość. Ja rozumiem, że wątek służy znalezieniu zamiennika dla zamiennika (odpowiednika), ale tak żonglując nazwami trzeba jeszcze zwrócić uwagę co w danym preparacie jest. Wiele wskazanych kleideł (nie wiem do teraz jak się piszę klej - l. pojedyncza - klei l. mnoga ??) więc piszę kleideł - ma takowe związki dodatkowe, które mają coś co nam zaszkodzi i w poszukiwaniu niższej ceny można zrobić sobie QQ. Edytowane 9 Listopada 2015 przez SirNick (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukisc Zgłoś Napisano 9 Listopada 2015 (edytowane) I masz 20g za 13,53zł Jak będę w domu to zrobię zdjęcie z katalogu producenta i wstawie. Pozdrawiam Łukasz Edytowane 9 Listopada 2015 przez lukisc (wyświetl historię edycji) Cytuj 375l z sumpem, Maxspect Gyre 150, 1x Jeba WP-25,Jebao DC 1200,Vertex Omega 180i,34kg skały, 6x 54W T5+ 60W Led multichipy, , auto dolewka, RO+DI Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukaszra Zgłoś Napisano 27 Listopada 2015 I masz 20g za 13,53zł Jak będę w domu to zrobię zdjęcie z katalogu producenta i wstawie. Pozdrawiam Łukasz i co masz gdzies opcje zakupu za tyle ?? bo na necie za 17 jest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach