Skocz do zawartości
lukaszra

Zamiennik Kropelka z żelu ..??

Rekomendowane odpowiedzi

to jest kozak oto chodzilo !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Drodzy Panowie, wątek o tyle pożyteczny co nie mniej niebezpieczny dla dużej części akwarystów, którzy nie mają pojęcia "czym kaczka wodę pije", bo istnieje wiele na rynku klei (tak to się chyba w liczbie mnogiej odmienia) tyle, że my szukamy niekomercyjnej wersji kropelka gel albo mówiąc wprost jeszcze bardziej niskobudżetowej wersji. Takie poszukiwanie jak najtańszej wersji może skończyć się dużym dramatem w akwarium. O ile większość klei jest w pełni neutralna to ja znalazłem takie poświęcając tylko chwilę na poszukiwanie w google, które zawierają związki srebra albo inne substancje bakteriobójcze, a kolorem nie odbiegają od reszty (przejrzysty), dlatego też w tym miejscu należy ostrzec innych co mają mniejsze pojęcie o tym co używają, że nie zawsze z niższą ceną idzie odpowiednia jakość. Ja rozumiem, że wątek służy znalezieniu zamiennika dla zamiennika (odpowiednika), ale tak żonglując nazwami trzeba jeszcze zwrócić uwagę co w danym preparacie jest. Wiele wskazanych kleideł (nie wiem do teraz jak się piszę klej - l. pojedyncza - klei l. mnoga ??) więc piszę kleideł - ma takowe związki dodatkowe, które mają coś co nam zaszkodzi i w poszukiwaniu niższej ceny można zrobić sobie QQ.

Edytowane przez SirNick (wyświetl historię edycji)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I masz 20g za 13,53zł :)

Jak będę w domu to zrobię zdjęcie z katalogu producenta i wstawie.

Pozdrawiam Łukasz

Edytowane przez lukisc (wyświetl historię edycji)

375l z sumpem, Maxspect Gyre 150, 1x Jeba WP-25,Jebao DC 1200,Vertex Omega 180i,34kg skały, 6x 54W T5+ 60W Led multichipy, , auto dolewka, RO+DI

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I masz 20g za 13,53zł :)

Jak będę w domu to zrobię zdjęcie z katalogu producenta i wstawie.

Pozdrawiam Łukasz

i co masz gdzies opcje zakupu za tyle ?? bo na necie za 17 jest

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.