MaciejK Zgłoś Napisano 18 Listopada 2015 Po słodkowodnym akwarium został mi węgiel aktywowany firmy EHEIM ma on ze 2-3 lata ale nie był nigdy otwierany. Czy będzie on nadawał się do wody słonej. Czy węgiel jest uniwersalny i można go stosować do takiej i takiej wody?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
volf Zgłoś Napisano 18 Listopada 2015 też używam węgla z przed trzech lat ,pozostałości po słodkowodnmy żadnych negatywnych skutków nie zauważyłem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
skoti79 Zgłoś Napisano 18 Listopada 2015 nadaje się Cytuj baniaczek 450+160sump oświetlenie t5+led obsada koralin mieszana mieszana Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MaciejK Zgłoś Napisano 18 Listopada 2015 Ok super, to jeszcze pytanie bo nigdy węgla nie używałem. Płukać przed wsadzeniem do akwarium czy nie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
volf Zgłoś Napisano 18 Listopada 2015 obowiązkowo płukac, tak długo aż będzie czysta woda, ja płukam pod bieżącą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fiksiorek Zgłoś Napisano 18 Listopada 2015 Ja zalewam 2 razy wrzącą RO, i do skarpetki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MaciejK Zgłoś Napisano 18 Listopada 2015 A czy wrzątek nie powoduje że węgiel traci swoje właściwości?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lebcio Zgłoś Napisano 21 Listopada 2015 https://reefhub.pl/wegiel-aktywny-a-fosforany-wyniki-testu/ Ciekawy test węgla różnych firm , z uwzględnieniem płukania zimną i ciepłą wodą. Cytuj Akwarium: 540 L + 100 L sump Cyrkulacja: 2x Glamorca GP-03 Obieg: Jebao DCP10000 Odpieniacz: Twistman OB-200-EXT Oświetlenie: 4 x Maxspect Mazarra P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach