Karolk Zgłoś Napisano 21 Listopada 2015 Hepatusik dostał na grzbiecie i pomiędzy oczami jakieś dziwne parchy ktoś sie z tym już spotkał Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fiksiorek Zgłoś Napisano 21 Listopada 2015 Popatrz na forum, niedawno było dużo tematów odnośnie wytrzeszczu oczy i bakterii, które powodują tę chorobę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kośmid Zgłoś Napisano 21 Listopada 2015 Nim rozeznasz sprawe to zagwarantuj mu spokój i jedzenie o ile przyjmuje pokarm. Cytuj 90x40x65 + sump 50x35x42. Cree DIY (36RB+16CW+1R+1G), Tunze 6045, Aquabee UP 2000, Tunze DOC Skimmer 9006. >25kg LR, refugium, DSB. Zasadniczo od 13.01.2007r Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maxiu9 Zgłoś Napisano 21 Listopada 2015 Ojej straszne, zadzwignij tez temperature powoli:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
janusz-pśl Zgłoś Napisano 21 Listopada 2015 Temperatura troszkę w górę, czosnek do wody i jedzenia. Możesz dać też wibowit do jedzenia. I oczywiście jak najlepsze warunki w akwarium i spokój. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Karolk Zgłoś Napisano 21 Listopada 2015 Dzięki za porady zaraz dam czosnek temperatura o 2 stopnie dam do góry. I zobaczymy Dzięki za porady zaraz dam czosnek temperatura o 2 stopnie dam do góry. I zobaczymy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
a.walczak Zgłoś Napisano 21 Listopada 2015 A czy to czasem nie choroba nerek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luminigilstiejn Zgłoś Napisano 21 Listopada 2015 Witam, ile razy dziennie karmisz swoje ryby i czym.Muj jest wlkosci 12cm i ma sie dobrze.Moze to wina pokarmu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Karolk Zgłoś Napisano 21 Listopada 2015 Karmie suchym pokarmem granulat Fauna Marin dla małych ryb Akwa to kostka nano reef hepatusik jest bardzo mały jakieś 3 cm tylko na zdjęciu wyglada ze duży Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prospero Zgłoś Napisano 21 Listopada 2015 Tak przy okazji... nadmiar czosnku powoduje chorobę ... nerek. Tak małe Hepatusy są ciężkie do utrzymaniu w baniakach. Jeżeli chcesz być pewnym, że nie padnie to musi ich tam pływać grupa. Sam jeden zwykle pada i ciężko takiego odchować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pablo* Zgłoś Napisano 29 Listopada 2015 Nie ma reguły, ja specjalnie kupiłem takiego ok. 3cm bo mam radochę jak ryba podrasta od małego i nie było z nim żadnego problemu. Może się gdzieś mocno poobcierał jak się wpycha w korale do spania. Mój też ma co jakiś czas problem z okiem, ale nie przejmuj się po paru dniach przechodzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thomas kay Zgłoś Napisano 29 Listopada 2015 może to Brooklynella, nie wiem jaka jest Polska nazwa Cytuj Tisze jediesz dalsze budiesz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miklas Zgłoś Napisano 30 Listopada 2015 Jak długo jest u Ciebie? Niestety nie pomogę Ci, ale jestem ciekawy, bo też kupiłem takiego wielkości 5 zł i pływa już koło 2mcy i trochę podrósł. Mogę jedynie dodać, że kostka 30l to nie miejsce dla hepatusa. Pozdrawiam, Marek. Cytuj 294l + 170l sump: około 370l w obiegu; Odpieniek na pompie Tunze 9420 by DarekB30 fi 200; obieg NJ 3000; 2x Tunze 6055 + singlecontroler, 240W LED CREE DIY; 31kg LR; 18kg LS. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Karolk Zgłoś Napisano 22 Grudnia 2015 Niestety hepatusik odszedł na wieczną rafę. Dzieki wszystkim za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach