grbsmith Zgłoś Napisano 14 Grudnia 2015 Witam, Oto moja DIY lampa LED do akwarium,...(wiem że nie morskiego ale nie zmienia to faktu że potrzebuje pomocy) zbudowana z 10 żarówek LED GU10 230v... z przodu mam 5 wł/wył jak na zdjęciu widać. Czyli po 2 żarówki na wł/wył... O co chodzi?! Potrzebuje czasowego wyłącznika żarówek tak żeby można było każdą parę żarówek włączyć o danej godzinie i wył. Zielony jestem w tego typu sprawach, więc liczę na wasze doświadczenie, wiedzę i pomoc. Dobrze by było a żeby taki włącznik czasowy można było sterować przez bluetooth bądź wi-fi np. android'em Co byście mi polecili bądź doradzili...?? Da się coś takiego wrzucić do pokrywy lampy żebym samo załączało mi światełka ? chce uzyskać 3fazy światła: dzień, wieczór, noc. oczywiście strumień światła żarówek to załatwi ale potrzebuje trochę elektroniki żebym sam nie musiał pstrykać tych wł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzegorz T Zgłoś Napisano 14 Grudnia 2015 Najtaniej czy najfajniej .......... tego nie dodałeś. Najtaniej to 5 wyłączników czasowych za 8.50 zł z jakiegoś supermarketu. Najfajniej - wykorzystaj 6 kanałowy projekt kolegi Magu. Cytuj 600l w obiegu, OPTI z kominem, lampa LED PANDORA HYPERION R2 HYBRID, obieg DC6000, odpieniacz na tunze silence 9430.040, PROFILUX II Ex 2xPh, redox, SMS itp, DP-4 na balingu, sump 80x80x40 + refugium, miękko-LPS-SPS. Naprawimy wszystko co jest związane z elektroniką i nie ucieka na drzewo. Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki. Cuda zajmują mi trochę czasu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach