Skocz do zawartości
grbsmith

czasowy włącznik do żarówek LED...GU10

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Oto moja DIY lampa LED do akwarium,...(wiem że nie morskiego ale nie zmienia to faktu że potrzebuje pomocy);)

zbudowana z 10 żarówek LED GU10 230v...

z przodu mam 5 wł/wył jak na zdjęciu widać.

Czyli po 2 żarówki na wł/wył...

O co chodzi?!

Potrzebuje czasowego wyłącznika żarówek tak żeby można było każdą parę żarówek włączyć o danej godzinie i wył.

Zielony jestem w tego typu sprawach, więc liczę na wasze doświadczenie, wiedzę i pomoc.

Dobrze by było a żeby taki włącznik czasowy można było sterować przez bluetooth bądź wi-fi np. android'em

Co byście mi polecili bądź doradzili...??

Da się coś takiego wrzucić do pokrywy lampy żebym samo załączało mi światełka ? chce uzyskać 3fazy światła: dzień, wieczór, noc. oczywiście strumień światła żarówek to załatwi ale potrzebuje trochę elektroniki żebym sam nie musiał pstrykać tych wł.:)

3676834900_1450043162_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najtaniej czy najfajniej .......... tego nie dodałeś. Najtaniej to 5 wyłączników czasowych za 8.50 zł z jakiegoś supermarketu. Najfajniej - wykorzystaj 6 kanałowy projekt kolegi Magu.

600l w obiegu, OPTI z kominem, lampa LED PANDORA HYPERION R2 HYBRID, obieg DC6000, odpieniacz na tunze silence 9430.040, PROFILUX II Ex 2xPh, redox, SMS itp, DP-4 na balingu, sump 80x80x40 + refugium, miękko-LPS-SPS.

Naprawimy wszystko co jest związane z elektroniką i nie ucieka na drzewo. Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki. Cuda zajmują mi trochę czasu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.