remkowski Zgłoś Napisano 15 Grudnia 2015 Z racji przeciągającego się tematu zamówienia odpieniacza DIY od jednego z forumowiczów postanowiłem wystrugać sobie taki oto wirnik na "meshu" z enkamatu do mojego odpienka DIY. Dotychczas odpieniacz pracował na wirniku igiełkowym z drukarki 3D, ale to porażka bo połamało się połowa igieł w krótkim czasie. Mesh robi pianę jak śmietanę. Może komuś się przyda... Cytuj Baniak 200x50x50, sump 93x50x35, odpieniacz WhiteSkim250, oświetlenie chińczyk LED 3x120W, obieg NJ4500, cyrkulacja Jebao RW-20 + JVP202, dozownik jebao DP-4, balling+pełen AF. Filtracja - siporax+odpienek+NP Pro+ocet. Sól Aquaforest FSRS Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 15 Grudnia 2015 gdzie dostałeś enkmat ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
remkowski Zgłoś Napisano 15 Grudnia 2015 (edytowane) ...a podpierniczyłem z jednej budowy w Gdańsku. Dogadałem się z budowlańcami od dachu i teraz szpanuje materiałem. Edytowane 18 Grudnia 2015 przez remkowski (wyświetl historię edycji) Cytuj Baniak 200x50x50, sump 93x50x35, odpieniacz WhiteSkim250, oświetlenie chińczyk LED 3x120W, obieg NJ4500, cyrkulacja Jebao RW-20 + JVP202, dozownik jebao DP-4, balling+pełen AF. Filtracja - siporax+odpienek+NP Pro+ocet. Sól Aquaforest FSRS Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
remkowski Zgłoś Napisano 18 Grudnia 2015 (edytowane) Z uwagi na PW, które dostałem (jeden z tych użytkowników trochę mnie wpienił) oświadczam, że nie mam zamiaru handlować enkamatem bo mam co w życiu robić. Od tego jest odpowiedni dział. Do tych dwóch osób, które do mnie pisały wysyłam enkamat za free. Nawet do tego złośliwca . Czekam na adresy. Fotka po tygodniu pracy. Odpieniacz pracuje stabilnie. Edytowane 18 Grudnia 2015 przez remkowski (wyświetl historię edycji) Cytuj Baniak 200x50x50, sump 93x50x35, odpieniacz WhiteSkim250, oświetlenie chińczyk LED 3x120W, obieg NJ4500, cyrkulacja Jebao RW-20 + JVP202, dozownik jebao DP-4, balling+pełen AF. Filtracja - siporax+odpienek+NP Pro+ocet. Sól Aquaforest FSRS Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kolalysy Zgłoś Napisano 24 Grudnia 2016 cześć, jak długo bez czyszczenia chodzi ci taki wirnik w jebao ? rzeczywiście pieni lepiej niż na igle ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach