Gregorq Zgłoś Napisano 18 Grudnia 2015 Mam tego korala od kilku dni. Na początku ładnie się pompował. Teraz traci tkankę. Co mu jest i jak mu pomoc? Parametry w zbiorniku: Zasolenie 1025 No3 0 Po4 0 Ca 404 Temp 25 W tej chwili przenioslem go w lekki cień, zgodnie z informacja znaleziona w sieci o jego dużo wrażliwości na światło. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Cytuj Akwa: 100x55x60h, Sump: 70x45x45, 2xAI Hydra 26 + AI Director, Deltec SC1456, Ecotech Vectra M1, 2x RW-8, 1x RW-4, NP reducing biopelletsTM Syn-Biotic, Balling CZDA+AF Component Strong Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cezek Zgłoś Napisano 18 Grudnia 2015 U mnie tak wyglądała jak ryby jej dokuczaly a po drugie też w silnym pradzie nie dawała rady Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
refish Zgłoś Napisano 18 Grudnia 2015 Za czysta woda głoduje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bober6662 Zgłoś Napisano 18 Grudnia 2015 Daj ją na szybko komuś z pewnymi parametrami,bo ci zejdzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregorq Zgłoś Napisano 18 Grudnia 2015 Co to znaczy z pewnymi parametrami? W/w Parametry są dobre... Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Cytuj Akwa: 100x55x60h, Sump: 70x45x45, 2xAI Hydra 26 + AI Director, Deltec SC1456, Ecotech Vectra M1, 2x RW-8, 1x RW-4, NP reducing biopelletsTM Syn-Biotic, Balling CZDA+AF Component Strong Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kmirko Zgłoś Napisano 18 Grudnia 2015 Twoje parametry są dobre dla SPS ów. Catalyphylia lubi "bagienko". Lepiej się czuje w wodzie z podwyższonymi azotanami i fosforanami. Cytuj *Moja Rafka 200 l* (zlikwidowana z końcem 2016) 100x40x50, Sump 40L, Pudełko przelewowe, Lampa HQI 2x150+2x39W T5, Odpieniacz Deltec MC500, Obieg Eheim 1260, Cyrkulacja 2x Koralia3 6400l/h, LR 34kg, LS 21kg Sprzedam wąż silikonowy 32 mm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thomas kay Zgłoś Napisano 18 Grudnia 2015 czym zmierzyłeś wapń? jakie masz kh? czym mierzysz po4 i no3 że masz niewykrywalne? Cytuj Tisze jediesz dalsze budiesz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregorq Zgłoś Napisano 18 Grudnia 2015 Wapń i KH małą Hanką. KH 149 ppm czyli jakieś 8,34 PO4- hanka, NO3 Salifert. Cytuj Akwa: 100x55x60h, Sump: 70x45x45, 2xAI Hydra 26 + AI Director, Deltec SC1456, Ecotech Vectra M1, 2x RW-8, 1x RW-4, NP reducing biopelletsTM Syn-Biotic, Balling CZDA+AF Component Strong Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jay Zgłoś Napisano 18 Grudnia 2015 Moja się tak zwija jak kh się bujnie. Zrób podmianę i powinna się otworzyć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fox Zgłoś Napisano 18 Grudnia 2015 Za czysta woda głoduje to moja też głoduje czy ja mam po prostu brudną wodę? zdjęcie zrobione chwilę temu.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kroczek Zgłoś Napisano 18 Grudnia 2015 Paweł, Ty masz ekosystem - taki specyficzny - w nim wszystko rośnie i pięknie wygląda Cytuj OPTI 100x50x50 + sump 80x30x30, IS-200; Jebao DCT6000 na 60-80%; ATI Sunpower Dimmable 8x39W; Eheim Jager 200W; Maxspect Gyre XF 130 + Tunze; Żywy piach Nature's Ocean, LR + RRR, Sól FM/Colombo, Bakterie Bio Gro, BioPellets NP XL, Balling klasyczny na prochach FM, do tego coś tam od Knopa i KZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość nanokaczor Zgłoś Napisano 18 Grudnia 2015 (edytowane) Pojęcie "czysta woda" jest wzgledne. Czysta woda to woda destylowana, w której nie są rozpuszczone żadne substancje. Woda morska nigdy nie jest czysta. Koralowi brakuje czegoś czego nie mierzysz. Masz bardzo niskie stężenie jonów PO4. Nie wiesz w dodatku jakie jest stężenie organicznych związków fosforu. Nie wiesz też jakie jest stężenie kilkudziesięciu innych pierwiastków/związków. Na podstawie badań które wykonałeś nie można więc jednoznacznie stwierdzić jaka jest przyczyna złego stanu korala. Możemy sobie najwyżej pogdybać... Edytowane 18 Grudnia 2015 przez nanokaczor (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregorq Zgłoś Napisano 20 Grudnia 2015 Pacjent schodzi. Wczoraj zrobiona podmianki, ale nie zdało się to na nic. zostawić ja w akwa i liczyć ze się jej poprawi czy wyciągać bo zagraża innym? Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Cytuj Akwa: 100x55x60h, Sump: 70x45x45, 2xAI Hydra 26 + AI Director, Deltec SC1456, Ecotech Vectra M1, 2x RW-8, 1x RW-4, NP reducing biopelletsTM Syn-Biotic, Balling CZDA+AF Component Strong Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AquaManiac Zgłoś Napisano 20 Grudnia 2015 Wyrzucic natychmiast!!! Cytuj http://pl.reeflex.net/ - polskojęzyczny leksykon akwarystyki morskiej_____________________________________________________________________ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach