skoti79 Zgłoś Napisano 20 Grudnia 2015 Witam wszystkich . Mam pytanie do posiadaczy takiego cuda http://allegro.pl/miernik-ph-metr-tester-kwasomierz-pehametr-atc-i5818139941.html jak z perspektywy użytkowania sprawuje się ten miernik interesują mnie wasze opinie Cytuj baniaczek 450+160sump oświetlenie t5+led obsada koralin mieszana mieszana Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miklas Zgłoś Napisano 20 Grudnia 2015 Miałem dokładnie taki sam tylko podpisany milwaukee instruments. Generalnie ok, tylko nie wolno dopuścić do wyschnięcia sondy. Mierzyłem nim przez ok rok czasu aż wyjechałem na wczasy,a później pilnowałem rodzicom domu i nie używałem go ponad półtora miesiąca i wyschła sonda. Ma tylko jednopunktową kalibrację, więc jeśli dostaniesz te płyny kalibracyjne to Skalibruj na wyższym PH, bo będzie bliższe naszemu w akwarium. Chyba tyle. Ja drugi raz kupiłem model z zewnętrzną sondą, która jest zanurzona na stałe w akwarium, bo nie chciałem powtórki. Pozdrawiam, Marek. Cytuj 294l + 170l sump: około 370l w obiegu; Odpieniek na pompie Tunze 9420 by DarekB30 fi 200; obieg NJ 3000; 2x Tunze 6055 + singlecontroler, 240W LED CREE DIY; 31kg LR; 18kg LS. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Vahiro Zgłoś Napisano 20 Grudnia 2015 Ja uzywam od ok 4mscy dokladnie takiego samego. Jest git Cytuj OGLĄDAMY AKWARIUM Akwarium 120x60x50 z pudełkiem przelewowym Lampa: Pacyfic Sun Metis Hyperion R2 2x150w + 2x54w CoralPlus Odpieniacz: Deltec SC 1455 Obieg: Jebao DCT 6000 Cyrkulacja: 2x Jebao RW-8 Filtracja biologiczna: DSB + Refugium Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
skoti79 Zgłoś Napisano 20 Grudnia 2015 chodzi mi o to że jest to jakaś alternatywa zamiast zwykłych testów . A jeśli chodzi o dokładność pomiaru między zwykłym testem a miernikiem czy jest duża różnica ? Cytuj baniaczek 450+160sump oświetlenie t5+led obsada koralin mieszana mieszana Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tedeus63 Zgłoś Napisano 20 Grudnia 2015 Zastanawia mnie jedna rzecz ten ph metr kosztuje 36zł ,na allegro są po 100 200zł i po 600zł dlaczego jest taka różnica cen albo te tanie są o d..a roztrzaś albo nas zdrowo rąbią na kasę (te drogie). . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
skoti79 Zgłoś Napisano 20 Grudnia 2015 Rozbieżności cenowa tych ph-metrów jest duża mnie rozchodzi się bardziej o ich dokładność i trwałość Cytuj baniaczek 450+160sump oświetlenie t5+led obsada koralin mieszana mieszana Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 20 Grudnia 2015 mam taki ponad pół roku - dużo zależy od kalibracji (ale to norma), pokazuje dość dokładnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ulmar Zgłoś Napisano 20 Grudnia 2015 a czy jest sens kupować w takim razie coś takiego http://allegro.pl/el...4810327740.html bo nad takim miernikiem się zastanawiam? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thomas kay Zgłoś Napisano 20 Grudnia 2015 Miałem dokładnie taki sam tylko podpisany milwaukee instruments. Generalnie ok, tylko nie wolno dopuścić do wyschnięcia sondy. Mierzyłem nim przez ok rok czasu aż wyjechałem na wczasy,a później pilnowałem rodzicom domu i nie używałem go ponad półtora miesiąca i wyschła sonda. Ma tylko jednopunktową kalibrację, więc jeśli dostaniesz te płyny kalibracyjne to Skalibruj na wyższym PH, bo będzie bliższe naszemu w akwarium. Chyba tyle. Ja drugi raz kupiłem model z zewnętrzną sondą, która jest zanurzona na stałe w akwarium, bo nie chciałem powtórki. Pozdrawiam, Marek. możesz się pochwalić jaki dokładnie masz bo właśnie szukam czegoś co byłoby na stałe w akwarium zanurzone Cytuj Tisze jediesz dalsze budiesz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miklas Zgłoś Napisano 20 Grudnia 2015 Milwaukee sms122. To bardziej kontroler do reaktora wapnia, ale kupiłem już przyszłościowo. Pozdrawiam, Marek. Cytuj 294l + 170l sump: około 370l w obiegu; Odpieniek na pompie Tunze 9420 by DarekB30 fi 200; obieg NJ 3000; 2x Tunze 6055 + singlecontroler, 240W LED CREE DIY; 31kg LR; 18kg LS. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thomas kay Zgłoś Napisano 20 Grudnia 2015 ok dzieki Cytuj Tisze jediesz dalsze budiesz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach