bober6662 Zgłoś Napisano 9 Stycznia 2016 (edytowane) Tak na szybko sciagnalem sobie program darmowy na androida z ciekawości żeby sprawdzic jak głośno chodzi mój sprzęt w szafce z sumpem,i zdziwila mnie czułość tej aplikacji,żeby zobaczyć czy działa faktycznie dobrze poszedłem najpierw do miejsca gdzie powinna być cisza...czyli WC,i pokazała mi ta aplikacja 15 db,więc poszedłem do sumpa o tam pokazało mi 45 db w środku szafki,a w odległości od akwarium 2m po wyciszeniu TV pokazało mi że spędzam swój wolny czas w ciągłym szumie tj. 35 db. Ciekawy jestem jak to wygląda u was,w waszych szafkach...jako że program jest darmowy a w dobie smartfonow ściągnięcie nie sprawi wam dużo kłopotu podzielcie się swoimi parametrami. Edytowane 9 Stycznia 2016 przez bober6662 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomcio Zgłoś Napisano 9 Stycznia 2016 wow... a co to jest "szawka" ????????? Cytuj akwarium: 140x60x60 OW (500l) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sygen Zgłoś Napisano 9 Stycznia 2016 podobny temat mało wiarygodny ten pomiar http://nano-reef.pl/topic/80874-glosnosc-pomp-obiegowych/page__hl__%2Bg%B3o%B6no%B6%E6+%2Bpomp Cytuj Moje akwarium Szkło 124x55x50,sump,cyrkulacja 2x Tunze 6095,obieg Tunze Pompa Silence 1073.040 ,odpieniacz diy na pompie Tunze - Hydrofoamer Silence 9420.040, oświetlenie led cree diy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AnT Zgłoś Napisano 9 Stycznia 2016 (edytowane) właśnie wczoraj mierzyłem rano z czystej ciekawości zawsze jak ktoś u mnie jest mówi ze mam ciche akwa i dlatego mierzyłem przed samą szafką - 13-15db otwarta szafka telefon równo ustawiony przed sumpem 32-33 db przy samym odpieniaczu 48-50 db wiec jak mam szafkę zamknięta mam do 15db - mnie to cieszy pienidło potwór do tego litrażu ale samej pompy już bardziej nie wyciszę w odpieniaczu Edytowane 9 Stycznia 2016 przez AnT (wyświetl historię edycji) Cytuj ... I to by było na tyle. ... .... Problemem nie jest technologia. Problemem jest osoba lub osoby , które jej używają. .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bober6662 Zgłoś Napisano 9 Stycznia 2016 No wiem wiem,byk po całości,ale był szybki edit.A co do samej wiarygodności to mnie tez do końca nie przekonuje bo nie mam porównania z faktycznym urządzeniem do pomiaru głośności,ale jakiś tam zarys nam to daje.Do AnT masz cicho w porównaniu domnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach