arczj Zgłoś Napisano 11 Stycznia 2016 Proszę o opinię czy mogę wpuścić 2 pary błazenków (każda para ok. roku) do jednego akwarium o wymiarach 100 x 45 x 55 cm. Do tej pory miałem dwa akwaria ale zamieniam na jedno większe i mam dylemat czy mogę połączyć obie parki czy pozbyć się jednej? Po wpuszczeniu będzie problem z ich złapaniem. Może ktoś ma jakieś doświadczenie z tego rodzaju łączeniem błazenków? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thomas kay Zgłoś Napisano 11 Stycznia 2016 jaki gatunek? Cytuj Tisze jediesz dalsze budiesz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daniello Zgłoś Napisano 11 Stycznia 2016 miałem dwie pary u siebie w akwarium, mniejszą samice zabiły dwa samce w kilka dni, także nie eksperymentowałbym bo widok to słaby... Cytuj 160L + sump 40L, 150W HQI BLV Nepturion 14kK, 2 x ATI blueplus 39W i 2 x ATI actinic 39W, OR 2500, 5000 l/h, odpieniacz TUNZE. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
volf Zgłoś Napisano 11 Stycznia 2016 Można trzymać spokojnie pod warunkiem że każda para będzie miała swój ukwiał w narożniku Trzymałem trzy pary (2/3 cm ) przez pół roku i nie było problemów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
edi Zgłoś Napisano 11 Stycznia 2016 to zawsze bedzie loteria, możesz mieć 10 sztuk w jednym ukwiale, albo tylko jedną parkę która zabije wszystkie które tylko się zbliżą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach