szogun73 Zgłoś Napisano 19 Stycznia 2016 Witam... Temat do skierowany w sumie do użytkowników tego ustrojstwa z drugiej strony nie tylko... Czy macie jakieś opinie na ten temat. jak się sprawdza w boju, jak steruje przede wszystkim PH . A może ktoś poleca coś innego w podobnej cenie.??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzegorz T Zgłoś Napisano 19 Stycznia 2016 Pewnie ilu użytkowników tyle opinii .......... moja jest negatywna, choć dotyczy urządzenia w wersji sprzed roku. Może coś się poprawiło. Cytuj 600l w obiegu, OPTI z kominem, lampa LED PANDORA HYPERION R2 HYBRID, obieg DC6000, odpieniacz na tunze silence 9430.040, PROFILUX II Ex 2xPh, redox, SMS itp, DP-4 na balingu, sump 80x80x40 + refugium, miękko-LPS-SPS. Naprawimy wszystko co jest związane z elektroniką i nie ucieka na drzewo. Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki. Cuda zajmują mi trochę czasu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lebcio Zgłoś Napisano 19 Stycznia 2016 (edytowane) ARM używam do pomiaru temp. zasolenia i pH. Tu nie mam zastrzeżeń. Włącza też dodatkowe lampy 2x54W oraz oświetlenie nocne. W lecie steruje wentylatorami chłodzącymi akwarium. Niestety przynajmniej raz na dobę następuje samoczynnym restart urządzenia. Producent miał się zająć usunięciem tej usterki w kolejnych wersjach softu ale niestety nie daje rady. Miał też wprowadzić kilka udogodnień zgłaszanych przez użytkowników ale niestety brak reakcji. Relacja ceny do możliwości raczej oceniam na plus. Gdyby Wojtek zajął się poprawkami to naprawdę byłby super sprzęt, a w połączeniu z ARX byłaby bomba! ARM steruje też dolewką. Wysłane z mojego GT-I9515 przy użyciu Tapatalka Edytowane 19 Stycznia 2016 przez Lebcio (wyświetl historię edycji) Cytuj Akwarium: 540 L + 100 L sump Cyrkulacja: 2x Glamorca GP-03 Obieg: Jebao DCP10000 Odpieniacz: Twistman OB-200-EXT Oświetlenie: 4 x Maxspect Mazarra P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 19 Stycznia 2016 http://nano-reef.pl/topic/72407-czas-na-ferduino-wiele-funkcji/page__hl__ferduino Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szogun73 Zgłoś Napisano 19 Stycznia 2016 Panowie dziękuje za opinie no szkoda że tak słabo jest z usuwaniem błędów bo sprzęt wydaje się fajny za fajną cenę.... Ferdiuno wydaje sie zajfajne też ale to chyba juz zbyt skomplikowanie jak dla mnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach