R.I.P Zgłoś Napisano 31 Stycznia 2016 ... mam Vertex'a Omegę 150 - to bardzo solidnie zrobiony odpieniacz - uważam że do bardzo obciążonej 300-tki max. PK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arturs Zgłoś Napisano 31 Stycznia 2016 ... mam Vertex'a Omegę 150 - to bardzo solidnie zrobiony odpieniacz - uważam że do bardzo obciążonej 300-tki max. PK A jak z głośnościa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
demono1 Zgłoś Napisano 31 Stycznia 2016 A co powiecie o tym odpieniaczu :-) - http://erybka.pl/product-pol-9985-TMC-Reef-Skim-DC-300.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
R.I.P Zgłoś Napisano 31 Stycznia 2016 ... moim zdaniem jest bardzo głośny. pK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arturs Zgłoś Napisano 31 Stycznia 2016 ... moim zdaniem jest bardzo głośny. pK A moze ktos ma Nyos i moze cos o nim napisac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
demono1 Zgłoś Napisano 31 Stycznia 2016 ... moim zdaniem jest bardzo głośny. pK Ale glosny cały czas ? Czy dociera sie długo ? .Mam juz wybrany ale szukam pytam sie zawsze pare złoty zostanie w kieszeni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wilson Zgłoś Napisano 2 Lutego 2016 Hi ja mam odpieniacz od Sebastka konstrukcja solidna działa ponad rok bez zastrzeżeń myślę że stosunek cena jakość jest ok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bondzik04 Zgłoś Napisano 2 Lutego 2016 (edytowane) Ja również zaopatrzyłem się w odpieniacz od Sebastka długo szukałem co kupić jedni polecali firmowe inny DIY i miedzy innymi Sebastkowe pienidło, jak dla mnie solidna konstrukcja używam od kilku miesięcy i jest ok na początku wywalał dużo bąbli chyba jak każdy nowy ale jak się pompa dotarła to jest ok. Dla zainteresowanych mogę wrzucić fotki lub filmik jak to u mnie wygląda Edytowane 2 Lutego 2016 przez Bondzik04 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JerzyB Zgłoś Napisano 2 Lutego 2016 Witam Ja mam body WS 250 konstrukcja solidna jedyna wada , to że nie idzie wyjąć sita. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bondzik04 Zgłoś Napisano 2 Lutego 2016 U m Witam Ja mam body WS 250 konstrukcja solidna jedyna wada , to że nie idzie wyjąć sita. Pozdrawiam U mnie jak się sitko zasyfi to szczoteczka do zębów idzie do pracy kilka ruchów i sitko czyściutkie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
demono1 Zgłoś Napisano 3 Lutego 2016 Ja również zaopatrzyłem się w odpieniacz od Sebastka długo szukałem co kupić jedni polecali firmowe inny DIY i miedzy innymi Sebastkowe pienidło, jak dla mnie solidna konstrukcja używam od kilku miesięcy i jest ok na początku wywalał dużo bąbli chyba jak każdy nowy ale jak się pompa dotarła to jest ok. Dla zainteresowanych mogę wrzucić fotki lub filmik jak to u mnie wygląda Wstaw zdjęcia i filmik :-) ja juz wybrałem odpieniacz miał być przez kogoś robiony ale czasu braknie a sebastka najmniejszy ma podstawe 20x20 u mnie jest 16 a wejdzie ten http://erybka.pl/product-pol-9060-Deltec-SC-1351.html i przy nim zostane :-) a z tego co wiem i co widziałem bardzo dobry :-) jest cichutki i pieni dobrze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrniew Zgłoś Napisano 3 Lutego 2016 Sebastek robi naprawdę solidny sprzęt. WS250 sprawdza się rewelacyjnie i pracuje już ponad rok. Bardzo cichy i wydajny, sprząta zbiornik na kryształ. Jestem bardzo zadowolony dlatego do kolejnego zbiornika zamówiłem kolejny odpieniacz od Sebastka bo uważam że nie lepszej alternatywy. Dla mnie nie ma lepszego sprzetu w tej cenie. Cytuj DTOTQ First Quarter of 2010 / zeovit.com 1200 litrów zobacz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
greger Zgłoś Napisano 3 Lutego 2016 Planując nowe akwarium 360 litrów, postanowiłem poszukać na targowisku odpieniacza, który będzie się nadawał do nowego zbiornika. Nastawiony byłem na zakup używanego sprzętu ( ze względu na ograniczony budżet ). Otrzymałem kilka ofert od forumowiczów na znanego mi Delteca 1755 oraz 1455. Byłem już praktycznie zdecydowany na zakup firmowego sprzętu, gdy w międzyczasie dostałem wiadomość od Sebastka, że może mi zaproponować zrobienie odpieniacza DIY. WS 180. Początkowo bardzo sceptycznie podszedłem do tego tematu. Bałem się przede wszystkim, że jakość wykonania domowego odpieniacza będzie znacznie odpiegała od jakości liderów odpieniaczy na rynku. Po kilkudniowej korespondencji z Sebastkiem, gdzie starałem się zadać jak najwięcej pytań udało mu się mnie przekonać abym zaryzykował i kupił sprzęt od niego. Srzęt zamówiłem w październiku i po kilku dniach ( jak dobrze pamiętam 4 ) przesyłka ( solidnie zapakowana ) dotarła do mnie do domu. - tym samym jestem zdziwiony komentarzami na forum, że czeka się tak długo na zrobienie sprzętu ? PO rozpakowaniu sprzętu, byłem bardzo miło zaskoczony. Wykonanie bardzo profesjonalne, dopracowany w każdym szczególe. Nie miałem się do czego przyczepić. Nie żałowałem podjętego ryzyka ! Po podłączeniu odpieniacza pojawiło się pewne "ale". Projektując sumpa popełniłem podstawowy błąd, otóż wymiary komór ustaliłem przed wyborem odpieniacza, co spowodowało, że po włożeniu odpieniacza do komory spływu, wlot od pompy znajdował się blisko szyby przez co odpieniacz się mocno dławił. POnadto wydawał z siebie przeraźliwe dzwięki, które były nie do wytrzymania. Byłem załamany... Nakręciłem filmik z pracy odpieiacza, zrobiłem kilka zdjęc i wysłałem do Sebastka z prośbą o pomoc. Odpowiedź była ekspresowa. Znalazł sposób na mój problem. Poprosił o zmierzenie wymiarów dyszy, komory itp i poprosił o chwilę cierpliwości.... Po kilku dniach kolejne zaskoczenie. Paczka - a w niej wykonana przed Sebastka nowa dysza na pompę, która wyeliminowała mój problem. Dziś minęło 4 miesiące od zakupu odpieniacza. Nie mogę powiedzieć złego słowo a sprzęcie który posiadam. Wszystko działa jak należy, żadnych przecieków, nic się nie odkleiło. Kontakt z nim jest ekspresowy i wiem, że zawsze mogę liczyć na jego pomoc, wsparcie. Dla zainteresowanych mogę wysłać fotkę, filmik z pracy mojego odpieniacza. Pozdrawiam Grzegorz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
demono1 Zgłoś Napisano 3 Lutego 2016 Planując nowe akwarium 360 litrów, postanowiłem poszukać na targowisku odpieniacza, który będzie się nadawał do nowego zbiornika. Nastawiony byłem na zakup używanego sprzętu ( ze względu na ograniczony budżet ). Otrzymałem kilka ofert od forumowiczów na znanego mi Delteca 1755 oraz 1455. Byłem już praktycznie zdecydowany na zakup firmowego sprzętu, gdy w międzyczasie dostałem wiadomość od Sebastka, że może mi zaproponować zrobienie odpieniacza DIY. WS 180. Początkowo bardzo sceptycznie podszedłem do tego tematu. Bałem się przede wszystkim, że jakość wykonania domowego odpieniacza będzie znacznie odpiegała od jakości liderów odpieniaczy na rynku. Po kilkudniowej korespondencji z Sebastkiem, gdzie starałem się zadać jak najwięcej pytań udało mu się mnie przekonać abym zaryzykował i kupił sprzęt od niego. Srzęt zamówiłem w październiku i po kilku dniach ( jak dobrze pamiętam 4 ) przesyłka ( solidnie zapakowana ) dotarła do mnie do domu. - tym samym jestem zdziwiony komentarzami na forum, że czeka się tak długo na zrobienie sprzętu ? PO rozpakowaniu sprzętu, byłem bardzo miło zaskoczony. Wykonanie bardzo profesjonalne, dopracowany w każdym szczególe. Nie miałem się do czego przyczepić. Nie żałowałem podjętego ryzyka ! Po podłączeniu odpieniacza pojawiło się pewne "ale". Projektując sumpa popełniłem podstawowy błąd, otóż wymiary komór ustaliłem przed wyborem odpieniacza, co spowodowało, że po włożeniu odpieniacza do komory spływu, wlot od pompy znajdował się blisko szyby przez co odpieniacz się mocno dławił. POnadto wydawał z siebie przeraźliwe dzwięki, które były nie do wytrzymania. Byłem załamany... Nakręciłem filmik z pracy odpieiacza, zrobiłem kilka zdjęc i wysłałem do Sebastka z prośbą o pomoc. Odpowiedź była ekspresowa. Znalazł sposób na mój problem. Poprosił o zmierzenie wymiarów dyszy, komory itp i poprosił o chwilę cierpliwości.... Po kilku dniach kolejne zaskoczenie. Paczka - a w niej wykonana przed Sebastka nowa dysza na pompę, która wyeliminowała mój problem. Dziś minęło 4 miesiące od zakupu odpieniacza. Nie mogę powiedzieć złego słowo a sprzęcie który posiadam. Wszystko działa jak należy, żadnych przecieków, nic się nie odkleiło. Kontakt z nim jest ekspresowy i wiem, że zawsze mogę liczyć na jego pomoc, wsparcie. Dla zainteresowanych mogę wysłać fotkę, filmik z pracy mojego odpieniacza. Pozdrawiam Grzegorz. Czyli też sa bardzo zadowoleni użytkownicy którym sebastek robił i smiga aż miło a sa tacy jak wyżej którym sie nie udało i dlatego sa złości moze wystarczyło zadzwonić do niego lub pogadac z nim jak tu wyżej kolega i sie wszystko by naprawiło Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JAGUAR Zgłoś Napisano 28 Marca 2016 A ja kupiłem twistmana ob 200 In i jest bomba zobaczcie sami wpiszcie w YouTube nocne wodowanie odpieniacza Twistman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach