Skocz do zawartości
xEndriu

Jebao rw4 padła

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem czy ja mam pecha czy te pompy nie warte tych pieniędzy

z dc1200 też zaczyna sie problem bo lekko buczy a była prawie nie słyszalna ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może głupie pytanie, choć podobno takich nie ma, ale próbowałeś zmienić zasilacz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czy RW4 nie ma czasem 12V,a nie jak piszesz 24?Bo rozumiem,ze te W po 24,to mialo byc V?

baszurek nadaje mobilnie...

Edytowane przez baszurek (wyświetl historię edycji)

"Czy nig­dy nie zas­ta­nawiał się pan nad tym, dlacze­go chmu­ry i drze­wa, złotog­niade je­sienią, bu­re zimą, ten pejzaż dek­li­nowa­ny przez po­ry ro­ku, dlacze­go wszys­tko wa­li w nas pięknem jak młotem, ja­kim pra­wem tak się dzieje? Prze­cież po­win­niśmy być czar­nym prochem międzyg­wiez­dnym, strzępa­mi mgławi­cy Psów Gończych, prze­cież normą jest hucze­nie gwiazd, po­top me­teorów, próżnia, ciem­ność, śmierć..."

S.Lem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Seryjnie ma 24V i pobór do 10W. Ja u siebie zmieniłem na 12V, bo za mocno dmuchał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zobacz na zasilaczu z jakiegoś laptopa max do 24V jak ruszy to zasilacz, jak nie to sterownik.

ba1d0dbe44d268c0978d77430793cdd9u1087a952.png

Akwarium przód, boki OPTI 200l (100x40x50), Odpieniacz: Comline® DOC Skimmer 9004 + Comline® Filter 3162 (Reefpack 250), Cyrkulacja: 2xJebao RW-4, Newa Wave 1.6 adj, Światło: 4X39W Blau Lumina (2xGiesemann Actinic Blue,1xPower Chrome Aquablue,1xGiesemann Super Actinic), Dolewka: Tunze Osmolator 3155, Sump: Brak, 13kg żywej skały, 18kg żywego piasku, grzałka Newa Therm 75W umieszczona w filtrze, Zasilacz awaryjny 400W akumulator AGM 12V55Ah 12h pracy zbiornika, Filtr osmozy: Aqua Vita RO4 - DEMI

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moja RW śmiga na zasilaczu z laptopa Asus. 19V. Orgi zasilacze to lipa straszna

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... a czy próbowałeś z niej korzystać w wodzie ? ;)

140x70x70

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.