Skocz do zawartości
Zbyszek1305765949

Nowy Kalkreaktor

Rekomendowane odpowiedzi

andrniew , jezeli mialbym pracowac dla niemca to bym zwymiotowal predzej ...chyba ze Delcio to amerykanska firma ? :(...zreszta o czym my tutaj mowimy , ja to robie bo to lubie czasami robic , dlubie sobie i to mnie uspokaja .

pozdr,...

Pozdrawiam Zbyszek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stasujesz pompy AquaBee, jakiej wielkości, z wirnikiem zwykłym czy igła? jak wyglada łączenie pompy do hydrauliki, jakie przejściówki (gwint czy klejone)??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

UP2000l/h 18 wat , normalny wirnik , pompy kleje bo po jakims czasie nalezy wymieniac tam uszczelki te przy gwincie (wejscie /wyjscie) tocze tuleje lub jak mam orginalne to wklejam na stale i spokoj .

pozd..

Ps; Wlasnie Alex tam nie probuj tego odkrecac bo tego nie odkrecisz mozei nawet nie polamiesz :) Pompa jest rozbieralna , wirnik wyciagany ale nalezy najpeirw zdjac z niej oslone , przekrecic ten docisk i wyciagnac pomalu reszte .

Pozdrawiam Zbyszek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mógł byś jaśniej mi powiedzieć jak wklejasz do tej pompy? ona ma tam chyba gwint? jakie stosujesz przekroje rur itd, nie jestem zbyt dobry w DIY więc polegam na doświadczeniach bardziej zaawansowanych

ponoć masz coś na zbyciu, wiem z dobrego źródła

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

poprostu tocze nie tuleje a takie redukcjie z 25 na 20 mm (wylot)a na zasysaniu idzie taka tulejka w srodku rurki kawalek , gwint zjechany i to razem jest sklejone .

Na zbyciu nie mam nic juz i nic juz nie dlubie bo mi sie nie bardzo chce , swoim akwarium sie zajelem .

Pozdrawiam Zbyszek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie te porty do sondy ph gdzie kupujesz?

Wysłane z mojego Lenovo TB2-X30L przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.