Radek-sl Zgłoś Napisano 4 Lutego 2016 Mam problem cyjano , zastosowałem chemiclean po dwóch dniach znikło zrobiłem podmiany zgodnie z zaleceniem ale nie wałem drugi raz tak jak zalecał producent no i po dwóch tygodniach cyjano jest sportem , czy mogę zastosować kuracje ponownie ? Tym razem dwa razy jak piszą w instrukcji ? Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bodzio71 Zgłoś Napisano 4 Lutego 2016 Teoretycznie tak . Ale zerknij na żywice di czy na tds pokazuje 0, poszukaj winowajcy dlaczego jeszcze ten syf jest??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Radek-sl Zgłoś Napisano 4 Lutego 2016 (edytowane) Tak tds pokazuje 000 nawet zmieniałem elektrody in/out żeby wykluczyć awarie tds, obie elektrody na wejściu pokazują 270 na wyjściu 000, pozostałe parametry książkowe Wydaje mi się ze nie zlikwidował tego całkowicie i odbiło Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka , Edytowane 4 Lutego 2016 przez Radek-sl (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nik@ Zgłoś Napisano 4 Lutego 2016 Ja polecam mycosidol. u mnie w kilka dni załatwił cyjano i nie ma konieczności robienia dużej podmiany czy powtarzania kuracji (według instrukcji). Nie działa w 5 minut, trzeba ze 4-5 dni poczekać, ale w drugim dniu było już o połowę mniej cyjano, zeszło z korali. Nie wiem czy efekt będzie na stałe, bo minęło z 8-9 dni dopiero, ale podobno ten preparat jest łagodniejszy dla mieszkańców. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ibiza Zgłoś Napisano 4 Lutego 2016 Rowniez polecam marine mycosidol . Wszytsko pieknie zeszlo i zadnych podraznien nie zauwazylem u mieszkancow . Cytuj zbiornik 120x60x60 +sump . odpieniacz Sebastek czarna perla na Tunze - Hydrofoamer Silence 9420.040 , cyrkulacja wp-40 rw-15 , obieg Jebao9000 , oswietlenie Gieseman Matrix II 8x39w . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Radek-sl Zgłoś Napisano 4 Lutego 2016 Chemiclean tez nie powoduje żadnych strat wiec nie będę próbował nowych cudów chemiclean występuje w dwóch wersjach strong i Nie strong pierwszy raz walne mocniejszy potem słabszy Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nik@ Zgłoś Napisano 4 Lutego 2016 Tylko po chemiclean trzeba dużą podmianę zrobić... mycosidol działa świetnie i żadnych większych podmian robić nie trzeba. Ale nie będę wciskać, daj znać jak efekty pi drugiej dawce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Radek-sl Zgłoś Napisano 4 Lutego 2016 A może spróbuję , tylko opakowania są na 25 litrów ? To ja MusE kupić 40 szt to wyjdzie 200 pln chemiclean jest chyba za 79 Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marine Zgłoś Napisano 4 Lutego 2016 Radek czy Cyano pojawilo sie u ciebie w dojrzalym zbiorniku czy jest to zbiornik jeszcze na etapie dojrzewania Koledzy dobrze podpowiadaja jesli chcesz ponownie cos uzyc to Mycosidol bedzie lepszy Cytuj DSB-REFUGIUM-AQUAFOREST POPRZEDNI ZBIORNIK MIEKASOW Boże chroń mnie przed wlewaniem czegokolwiek do zbiornika !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Radek-sl Zgłoś Napisano 4 Lutego 2016 (edytowane) 6 miesięcy , jeszcze jest troszkę niestabilny chociaż parametrów pilnuje leje tylko probios AF sól reef Salt AF Czy od mycosidolu odpieniacz tez dostaje. Takiego świra ? Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka Edytowane 4 Lutego 2016 przez Radek-sl (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ibiza Zgłoś Napisano 4 Lutego 2016 Jedno opakowanie jest na 500l . Jedna kapsulka jest na 25 litrow . Cytuj zbiornik 120x60x60 +sump . odpieniacz Sebastek czarna perla na Tunze - Hydrofoamer Silence 9420.040 , cyrkulacja wp-40 rw-15 , obieg Jebao9000 , oswietlenie Gieseman Matrix II 8x39w . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Radek-sl Zgłoś Napisano 4 Lutego 2016 Tak już widziałem najpierw znalazłem opakowanie po jednej kapsułce Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nik@ Zgłoś Napisano 4 Lutego 2016 (edytowane) Ja kupiłam u Jadwigi kapsułki na sztuki, mam tylko 54l wiec kupiłam 4 gdyby cyjano wróciło i musiałabym powtórzyć kurację. Zobaczymy, na razie nie ma ani kępki. a do tych probio s lejesz tez np pro? to pozywka dla bakterii, która nie karmi cyjano (polimery) i dobrze jest tych preparatów razem używać. Edytowane 4 Lutego 2016 przez Nik@ (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Radek-sl Zgłoś Napisano 4 Lutego 2016 (edytowane) No ja mam 1300 pp odjeciu skał będzie 1000 Wiec potrzebuje 40 kapsułek , chemiclean wygodniejszy bo jest opakowanie na 1000, a tu się trzeba babrac z kapsułkami Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka Edytowane 4 Lutego 2016 przez Radek-sl (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marine Zgłoś Napisano 4 Lutego 2016 Po kuracji odpieniacz nie szaleje, stosujesz wegiel ? jesli tak to ile i jak czesto podmieniasz? Cytuj DSB-REFUGIUM-AQUAFOREST POPRZEDNI ZBIORNIK MIEKASOW Boże chroń mnie przed wlewaniem czegokolwiek do zbiornika !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Radek-sl Zgłoś Napisano 4 Lutego 2016 (edytowane) Od miesiąca nie mam węgla wcale Tak sobie pomyślałem czy to czasem nie jest przyczyną powrotu cyjano Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka Edytowane 4 Lutego 2016 przez Radek-sl (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marine Zgłoś Napisano 4 Lutego 2016 Cyano jak dla mnie jest dosc mocno powiazane z organika a tu wegiel tylko pomoze Cytuj DSB-REFUGIUM-AQUAFOREST POPRZEDNI ZBIORNIK MIEKASOW Boże chroń mnie przed wlewaniem czegokolwiek do zbiornika !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Radek-sl Zgłoś Napisano 4 Lutego 2016 Mam zerowe no3 i po4 wywaliłem węgiel , bo już mi nawet xenia leciała . Zanim wrzucę kolejna chemię wrzucę węgiel poczekam trochę zobaczymy Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zbyszek39 Zgłoś Napisano 5 Lutego 2016 Przepraszam, a może ktoś próbował zastosować marine mycosidol na zielone cyjano i jaki był efekt. Pozdrawiam Zbyszek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Radek-sl Zgłoś Napisano 5 Lutego 2016 Chemiclean likwiduje zielone i czerwone Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach