Skocz do zawartości
Przemek

No to sobie postrzelała...

Rekomendowane odpowiedzi

Swego czasu pisałem o charakterystycznych stuknięciach w moich baniakach - właściwie wszystkich. W mojej 60 "strzały" słychac było bardzo rzadko.. Do dzisiaj... Z racji przemeblowania przeniosłem tam rano dwa wargatki... Jednego "zastrzelono" :p i wciągnięto do dziury jakieś 40 minut temu.. Drugiego chciałem wyłowić, poszedłem po siateczke - padł strzał i drugiego też nie ma... Gdyby nie fakt że nie lubię takich sytuacji to bym się nieźle uśmiał - ale szkoda rybek , a tej k...... krewetce to się do d.... dobiorę.. :(( Podwójne morderstwo - pomszczę je dziś w nocy - a co - za prosiaczka... :)

Tak naprawdę to jestem wkurzony do zenitu. "wpadły" pewnie dlatego, że wargatki bardzo się "tulą" do skał, no i się przytuliły nie tam gdzie trzeba... :)

pozdrawiam

Przemysław Cybulski
www.Pacific-Sun.eu
Home for advanced technology

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wode bym jej spuscil :shuriken: :smilieA13:

120x75x47 wys. 400 l, sump 100 l. 432 W T5 + 2 x 24 LED blau, BK 200, cyrk 17500 l/h.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie też wargatek zginął, ale nie namierzyłem jeszcze nic podejrzanego, chociaż jakieś trzaski czasem słyszę - mam nadzieję że to nie szafka :) Szkoda rybci, nie dość że ich mało w naturze to jeszcze w baniakach nie mogą sobie pożyć przez mantisy:(

Edytowane przez Maćko (wyświetl historię edycji)

250 L , Tunze 1073.40 ,2xTunze 6045 + Jebao Wp-25, Deltec sc1455, Słoneczko 8x39W i inne pierdoły

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie też strzela i chyba dwie krewetki mi zgineły bo dawno ich nie widziałem. Jak złapać to strzelające dziadostwo?

66409a6dbe3ce517c414d1e11d4f41d7u646a577.png

MG 7927 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja też nie widziałem ale coś strzela. Ciężko namierzyć skąd dobiega dźwięk...

66409a6dbe3ce517c414d1e11d4f41d7u646a577.png

MG 7927 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wode bym jej spuscil :shuriken: :smilieA13:

Stani bawi sie w archeologa.

post Przemka nawet daty nie ma bo stary jak swiat :thumbsup:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Faktycznie :) hehe, a ciekawe jak się skończyła historia myśliwego

250 L , Tunze 1073.40 ,2xTunze 6045 + Jebao Wp-25, Deltec sc1455, Słoneczko 8x39W i inne pierdoły

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi tez strzela, tylko wiem kto...

https://www.google.ie/url?sa=t&source=web&cd=1&ved=0CCQQtwIwAA&url=http%3A%2F%2Fm.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DXC6I8iPiHT8%26desktop_uri%3D%252Fwatch%253Fv%253DXC6I8iPiHT8&ei=JyNxUsfrF6LD7AapjoHADQ&usg=AFQjCNGLtmbvllGUZcZRv0WiODoK_bU5jw

Jezeli to zwykly "pistolet", to wystaczy dolozyc cinctusa I po sprawie... po dolozeniu rybki, "znalazly sie" w ten sam dzien I spokoj w akwa. Razem jedza, kopia, spia I kto wie co jeszcze ;), ale spokoj w akwarium jest, bo babka przepedza reszte I krewetka nie wali po sasiadach.

Jak mantis, to inna sprawa...

Przemek- widziales morderce?

Pozdrawiam

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pistoleta mam - siedzi z cintusem i pracowicie poprawia cały czas piasek koło norki. Ale odnoszę wrażenie graniczące z pewością, że mam też pasażera na gapę, który przybył ze skałą. Bo coś strzlało w akwarium dużo wczesniej niż się pojwił krewet.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

języczek z grubej folii plastikowej zrobiłem i przykleiłem do szyjki. jak już coś wlezie , to ciężko mu wyść, bo zawsze próbuje dołem :) taka to pułapka mi wyszła :D co najważniejsze to skuteczna ! i na ryby i na inne żywjątka :)

Edytowane przez darekkuku (wyświetl historię edycji)

360l

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie umiem sobie wyobrazić o co chodzi z tym jezykiem :) może jakieś zdjęcie poglądowe albo cuś, też potrzebuję zrobić pułapkę ale słoik z kostką w środku nic nie daje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzieki :) już wiem o co kaman, zrobie sobie podobna tylko muszę dr. witta kupić ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.