dale Zgłoś Napisano 11 Lutego 2016 Czym można przykleić tapetę cieniowaną ? Taką z niebieską z białymi refleksami? Jest produkt JBL do przyklejania takich tapet, ale z tego co słyszałem, jest on średnio trwały (umożliwia łatwe odklejenie), zaś ja wolał bym, by mi tło się nie odkleiło samo po roku.,... Jak byście rozwiązali ten problem? Bo chyba nie ma samoprzylepnych folii z takimi grafikami "od środka"? Cytuj 125x55x55 ogólnej rafy+50x45x45 konikarium - wspólny obieg "Powered by Twistman" - Twistman OB-200-EXT, Reaktor Wapnia Calc+ Reactor Medium + DI-500-60, 3x maxspect ethereal , bujane przez maxpect gyre, sterowane przez NEMO Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MojeSumienie Zgłoś Napisano 11 Lutego 2016 są... idź do agencji reklamowej, która drukuje na wielkim formacie. Poproś o druk na folii od strony kleju... Potem to nakleisz za pomocą wody z płynem do mycia naczyń i karty kredytowej owiniętej bawełnianą szmatką... trzymać się będzie dłuuuugo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dale Zgłoś Napisano 11 Lutego 2016 I to nawet już wiem gdzie się udam ))) Dzięki. Cytuj 125x55x55 ogólnej rafy+50x45x45 konikarium - wspólny obieg "Powered by Twistman" - Twistman OB-200-EXT, Reaktor Wapnia Calc+ Reactor Medium + DI-500-60, 3x maxspect ethereal , bujane przez maxpect gyre, sterowane przez NEMO Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jaaarek Zgłoś Napisano 13 Lutego 2016 (edytowane) Dale a jakie dokładnie tło planujesz? Ja się zastanawiam nad czymś takim https://pl.fotolia.com/id/79896742 Edytowane 13 Lutego 2016 przez jaaarek (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pajutoja Zgłoś Napisano 14 Lutego 2016 A czy do przyklejenia tła nadaję się olej ? czytałem o czymś takim i nie wiem czy to tak działa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karol86 Zgłoś Napisano 14 Lutego 2016 Ja przykleiłem na oleju roślinnym i dociskałem linijką aż wyjdą bąble powietrza. Jak to sie będzie sprawowało tego nie wiem Cytuj 140x60x60 white skim 200 lampa 8x54 . Tunze 6045 jebao WP 25 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pajutoja Zgłoś Napisano 14 Lutego 2016 a ile czasu tak jest już ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Proked Zgłoś Napisano 14 Lutego 2016 Przykleja się na wodę destylowaną której nam pod dostatkiem albo raz kleiłem na płyn do szyb. Lepsza woda destylowana. Spryskiwaczem na czyste akwa później na odklejaną folię od strony kleju rzecz jasna. Układasz folię, dociskasz np kartą kredytową pozbywając się wody. Mini bąble same znikną po kilku dniach. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dale Zgłoś Napisano 14 Lutego 2016 Myślałem oi tego typu tapecie Juvela. Z tym że na olej kleić nie zamierzam - wolał bym coś trwalszego. @Proked, na wodę i płyn klei się samoprzylepne folie - to nie jest folia samoprzylepna. Ale skoro na w/w stronie można kupić takie zdjęcie w dużej rozdziałce, myślę że nie ma problemu w zamówieniu np. u Twistmana samoprzylepnej tapety . Cytuj 125x55x55 ogólnej rafy+50x45x45 konikarium - wspólny obieg "Powered by Twistman" - Twistman OB-200-EXT, Reaktor Wapnia Calc+ Reactor Medium + DI-500-60, 3x maxspect ethereal , bujane przez maxpect gyre, sterowane przez NEMO Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PrzemoDH Zgłoś Napisano 14 Lutego 2016 Hej, Do przymocowania tła JUWEL'a zastosowałem kujawski z pierwszego tłocznia:) Metoda polecana przez sprzedawcę autoryzowanego sklepu JUWEL (oczywiście w ofercie mają dedukowany klej). Tylną szybę przetarłem ręcznikiem papierowym delikatnie nawilżonym olejem. Bąble "wyprowadzałem" plastikową szpachelką. Jak dotąd wszystko OK (nawet przy pracach za akwarium - wyciąganie kabli itd) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzlew Zgłoś Napisano 4 Listopada 2016 i jak trzyma sie na ten olej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cezarycezary Zgłoś Napisano 4 Listopada 2016 i jak trzyma sie na ten olej? Podbijam pytanie. Tapeta Juwela czeka na mnie chyba ze 3 tyg aż coś z nią zrobię i doczekać się nie może Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 5 Listopada 2016 Olej ma za zadanie możliwość korygowania ustawienia folii na płaszczyźnie i dopiero usuwanie pęcherzyków powietrza powoduje przyklejanie folii która ma swój własny klej. Jeżeli folia nie jest samoprzylepna to po jakimś czasie na samym oleju się odklei. Wysłane gołębiem pocztowym z pomocą Tapatalka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patryk33 Zgłoś Napisano 7 Listopada 2016 Witam wszystkich kleilem na olej orlinny pierwsza folie i powiem tak wisiała 3 lata nic się z nią nie działo żadnych pęcherzyków powietrza tylko ze sporo trzeba się namęczyć żeby ładnie wyszło , olej jest dość żadki i za szybko spływał. Gdy mi się znudzila zakupiłem nowe tło ale tym razem zamówiłem do tego dedykowany klej firmy Juwel i bez porównania łatwiejszy montaż tło wisi już 2 lata i nic się nie dzieje polecam złużyłem trzy szt. na akwa o wym. 150 / 60 cm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzlew Zgłoś Napisano 8 Listopada 2016 i jak trzyma sie tło na oliwce z juwela ? przykleiłem i nie wiem czy zalewać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzlew Zgłoś Napisano 13 Listopada 2016 No i wkleiłem ten badziew znikną bańki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 13 Listopada 2016 Raczej zostaną bo powietrze nie ma jak się wydostać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FunWorld Zgłoś Napisano 13 Listopada 2016 A używałeś rakle, albo przynajmniej jakąś kartę plastikową? To się robi podobnie jak naklejki na samochody metodą na mokro. Cytuj 500 + -zakładając akwarium morskie nic nie wiemy -po trzech miesiącach uważamy że już cos wiemy; -po roku jesteśmy ekspertami, -po dwóch latach dochodzimy do wniosku że kompletnie nic nie wiemy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzlew Zgłoś Napisano 13 Listopada 2016 tapety przyklejałem wiele razy w formie naklejki na osmozie , ta jest inna ,nie ma kleju ,przykleja sie ja na specjalny klej juwela straszny badziew jest wiele negatywnych komentarzy, jednak sie skusiłem wygładzałem twarda sciągaczka do szyb chyba przez godzine Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FunWorld Zgłoś Napisano 13 Listopada 2016 Folie (lustro weneckie) przykleja się podobnie. Odpowiada za to napięcie powierzchniowe i klej nie jest potrzebny. Tej akurat tapety nie miałem, ale powinno działać tak samo. Zwykła woda powinna wystarczyć Cytuj 500 + -zakładając akwarium morskie nic nie wiemy -po trzech miesiącach uważamy że już cos wiemy; -po roku jesteśmy ekspertami, -po dwóch latach dochodzimy do wniosku że kompletnie nic nie wiemy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cezarycezary Zgłoś Napisano 13 Listopada 2016 Przyklejałem dziś plakat Juwela na klej tej samej firmy. Wyszło całkiem nieźle w wolnej chwili wrzuca zdjęcia Tapatalk. Najlepszy sposób na forum z telefonu i tabletu. Co ciekawe angielska instrukcja obsługi drukowana na opakowaniu mówi o tym żeby klej aplikować na szybę a polska naklejona na opakowanie mówi o tym żeby klej aplikować na tapetę ja aplikowałem na tapetę Tapatalk. Najlepszy sposób na forum z telefonu i tabletu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach