pablo136 Zgłoś Napisano 16 Lutego 2016 Witam chciałem zrobić koronę do akwarium z profila aluminiowego moze ktoś mi podesłać jakis ślepa z profilami albo jakis fany profil bede wdzięczny Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grooke Zgłoś Napisano 16 Lutego 2016 Ale jak konkretnie oczekujesz to zrobić? Mocowanie do szyby na samym profilu+PVC jako korona, czy całość ALU? Ja bym proponował haownik ALU(rozmiar w zależności od grubości szyby) pod spod gumową krawedziowke, a z drugiej strony płyta ze spienionego PVC. Daj jakiś przykład jak chcesz żeby to wyglądało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Proked Zgłoś Napisano 16 Lutego 2016 Wybacz ale wydaje mi się że znalezienie sklepu to 2 min szukania w google... https://www.google.pl/search?q=parady%C5%BC+bianko&ie=utf-8&oe=utf-8&gws_rd=cr&ei=xhTDVvSINMjrasDqjqgN#q=profile+alu+warszawa "Pokaż" jaką chcesz uzyskać koronę bo tak o to nikt się nie domyśli, co chciał byś wykonać. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pablo136 Zgłoś Napisano 16 Lutego 2016 cos w tym stylu zdjęcie kiepskie ale z profilu aluminiowego nie takie proste bo nie mogę znaleść takiego profilu szukałem cos w tym stylu co robi Aquaboroo Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sosin Zgłoś Napisano 27 Lutego 2016 (edytowane) Witam. Mam możliwość zrobienia takiej korony. Profil aluminiowy, lakier proszkowy, czarna struktura, wysokość korony 100mm. Uszczelka pomiędzy koroną a akwarium. Dwa otwory średnicy 55mm na osprzęt. Profile zacinam pod kątem 45st. i łącze za pomocą łącznika.Żadnych widocznych nitów, kątowników czy wkrętów. Edytowane 29 Lutego 2016 przez sosin (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Roman.P Zgłoś Napisano 29 Lutego 2016 @sosin to jest pokrywa a nie korona. Cytuj Pozdrawiam. Roman (Dawniej BAU) 150x50x50, sump 120 l,+zbiornik techniczny 80 l, oświetlenie-ledy Cree 108W + 2x 54W t5, Aqua Nova 6500, 1xJVP 102+jebao 40,odpieniacz stożek made in sebastek i cała reszta zalane 10.02.2011. Obecnie prawie fisch only Nigdy się nie tłumacz, przyjaciel tego nie potrzebuje a wróg nie zrozumie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DarekB30 Zgłoś Napisano 29 Lutego 2016 cos w tym stylu zdjęcie kiepskie ale z profilu aluminiowego nie takie proste bo nie mogę znaleść takiego profilu szukałem cos w tym stylu co robi AquaborooWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk To nie jest taki zwykły profil....szukaj pod nazwą profil kasetonowy. http://sklep.akces-plexi.pl/100131-kasetonowe Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Roman.P Zgłoś Napisano 29 Lutego 2016 Witam chciałem zrobić koronę do akwarium z profila aluminiowego moze ktoś mi podesłać jakis ślepa z profilami albo jakis fany profil bede wdzięczny Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk A dlaczego z profila a nie ze spienionego PCV? Cytuj Pozdrawiam. Roman (Dawniej BAU) 150x50x50, sump 120 l,+zbiornik techniczny 80 l, oświetlenie-ledy Cree 108W + 2x 54W t5, Aqua Nova 6500, 1xJVP 102+jebao 40,odpieniacz stożek made in sebastek i cała reszta zalane 10.02.2011. Obecnie prawie fisch only Nigdy się nie tłumacz, przyjaciel tego nie potrzebuje a wróg nie zrozumie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DarekB30 Zgłoś Napisano 29 Lutego 2016 A dlaczego z profila a nie ze spienionego PCV? Pewnie kwestia gustu. ..ja bym wybrał zabudowę drewniana w kolorze szafki ale o gustach się nie dyskutuje Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sosin Zgłoś Napisano 29 Lutego 2016 (edytowane) nie miałem innych zdjęć, korona będzie wyglądała identycznie tylko nie będzie przykryta koronę czy pokrywę można poskładać nawet z paneli podłogowych, nie ma problemu, a efekt końcowy...? hmmm kwestia gustu Ale jak konkretnie oczekujesz to zrobić? Mocowanie do szyby na samym profilu+PVC jako korona, czy całość ALU? Ja bym proponował haownik ALU(rozmiar w zależności od grubości szyby) pod spod gumową krawedziowke, a z drugiej strony płyta ze spienionego PVC. Daj jakiś przykład jak chcesz żeby to wyglądało. jak byś szukał profili kasetonowych lub innych alu to firma TABAL ma duży wybór http://hurtownia.tab...tonowe,110.html Edytowane 29 Lutego 2016 przez sosin (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach