octavian Zgłoś Napisano 16 Lutego 2016 Zachciało mi się rozdzielić zoaski... Przezornie założyłem okulary ( ciemne bo innych nie miałem pod ręką) i walczę twardo.. Nagle szok! Widzę jak z jednego leci strumień płynu i to nawet nie z polipa w miejscu cięcia...Sikną na dobre 40 cm prosto na rękę i twarz Dziury w okularach ani w rece niemam Tak sie zastanawiam czym sikną, toksyna czy zwykła solanka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzegorz88wroc Zgłoś Napisano 16 Lutego 2016 Czułes gryzący zapach? Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
octavian Zgłoś Napisano 16 Lutego 2016 Ze stresu to nie pamiętam Tylko strumień wody mam przed oczami... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
9866666 Zgłoś Napisano 16 Lutego 2016 Nikt nie powie na 100% co to było: albo toksyna, albo woda, albo mix. W zależności od odmiany zawierają różną ilość toksyn. Jak ściśniesz discosomę to też wysika wodę (?) Cytuj Było 30l >> 112l + 45l >> 375l >> 490l >> Jest 637l Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
laris52 Zgłoś Napisano 10 Marca 2016 a wiecie coś o toksynach w discosomach? bo gdzies czytałem że też ich podział nie jest zbyt bezbieczny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
9866666 Zgłoś Napisano 11 Marca 2016 Jeszcze się nie spotkałem o toksaynach w discosomach. Pewnie coś mają, ale nie powiedziałbym że jest to jakieś bardzo trujące. Ogólnie jak je ściśniesz to sikają wodą którą nagromadziły w sobie Cytuj Było 30l >> 112l + 45l >> 375l >> 490l >> Jest 637l Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach