Skocz do zawartości

Historia edycji

Syrius177

Syrius177

2 godziny temu, Steron napisał:

Pomimo pozostawienia akwarium pod przeszkoloną opieką, zbielała jedna mała acropora. Nie wiem czemu poleciała.

Miałem to samo. Po powrocie z wczasów jedna zielona acropora miała kolor zupełnie biały jak mleko i nie polipowała. Po kilku dniach biała tkanka zaczęła się odrywać i koral zszedł. Obstawiam temperaturę. Miałem 27.5. Wszystko pozostałe miało się dobrze. Żaden inny "zielony" koralowiec nie stracił koloru. Żelazo w normie. To chyba "tajemnicze" bielenie koralowców, które trudno do końca zdiagnozować. 

Syrius177

Syrius177

2 godziny temu, Steron napisał:

Pomimo pozostawienia akwarium pod przeszkoloną opieką, zbielała jedna mała acropora. Nie wiem czemu poleciała.

Miałem to samo. Po powrocie z wczasów jedna zielona acropora miała kolor zupełnie biały jak mleko i nie polipowała. Po kilku dniach biała tkanka zaczęła się odrywać i koral zszedł. Obstawiam temperaturę. Miałem 27.5. Wszystko pozostałe miało się dobrze. Żaden inny "zielony" koralowiec nie stracił koloru. Żelazo w normie. To chyba "tajemnicze" bielenie koralowców, które trudno do końca zdjagnozować. 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.