Skocz do zawartości

Historia edycji

Steron

Steron

Dokupiłem do reaktora wapnia kolejną kolumnę pojemności 7l złoża od Pacific Sun by jeszcze trochę zagęścić odciek i trochę podbić ph. Po dostawieniu jej joko drugiej gęstość kh wzrosła o 3 stopnie. W celu podbicia ph mam cały czas przez cały rok wyprowadzony dopływ powietrza do odpieniacza za okno. Dodatkowo zainspirowany poniższym filmem

w celu  podbicia jeszcze ph w zbiorniku głównym sporządziłem sobie podobne ustrojstwo z pojemnika po sodzie oczyszczonej, kawałku hydrauliki jaki znalazłem na strychu, trytytki, węża osmozy i kostki napowietrzającej. Całość wisi w komorze odpieniacza podwieszona na lince do podwieszania lamp.

acafc74c-a5a2-475e-aee4-ae82f0f2e8d0 98cd1542-5ffc-4b69-a039-e01a55a94fd6 7e65a1bf-340e-4a96-8940-0152751143c1 9cb5c236-109e-4eef-b580-d3d917ce91af

Steron

Steron

Dokupiłem do reaktora wapnia kolejną kolumnę pojemności 7l złoża od Pacific Sun by jeszcze trochę zagęścić odciek i trochę podbić ph. Po dostawieniu jej joko drugiej gęstość kh wzrosła o 3 stopnie. W celu podbicia ph mam cały czas przez cały rok wyprowadzony dopływ powietrza do odpieniacza za okno. Dodatkowo zainspirowany poniższym filmem 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.