Powoli zbliża się czas by zmienić akwarium na większe. Jakoś na wiosnę może początek lata będę się przeprowadzał do nowego domu. Do wyboru mam dwie ściany w salonie na których mogę postawić akwarium. Zastanawiam się jeszcze nad wymiarem akwarium między 200x70x60h a 180x70x60h. Prawdopodobnie zlecę budowę stelaża i akwarium z sumpem w erybce. Byłby to już 3 zbiornik klejony u nich( Dotychczas nic się nie działo ze szkłem). Tym razem będzie komin wewnętrzny na tylnej szybie na rurach Fi40. Zastanawiałem się jeszcze nad zestawem Red Sea REEFER 750 G3 ale wolę jednak jak akwarium stoi na stelażu. Obsada będzie ta sama: sps i lps i ryby z obecnego baniaka. Sprzęt na początku ten sam. Wymienię tylko pompę obiegową na jebao DCP 20000 i dołożę cyrkulatory tunze. Jeżeli zajdzie potrzeba to w niedługim czasie zmienię odpieniacz Twistmana 200 na coś większego.
Historia edycji
Powoli zbliża się czas by zmienić akwarium na większe. Jakoś na wiosnę może początek lata będę się przeprowadzał do nowego domu. Do wyboru mam dwie ściany w salonie na których mogę postawić akwarium. Zastanawiam się jeszcze nad wymiarem akwarium między 200x70x60h a 180x70x60h. Prawdopodobnie zlecę budowę stelaża i akwarium z sumpem w erybce byłby to już 3 zbiornik klejony u nich( Dotychczas nic się nie działo ze szkłem). Tym razem będzie komin wewnętrzny na tylnej szybie na rurach Fi40. Zastanawiałem się jeszcze nad zestawem Red Sea REEFER 750 G3 ale wolę jednak jak akwarium stoi na stelażu. Obsada będzie ta sama: sps i lps i ryby z obecnego baniaka. Sprzęt na początku ten sam. Wymienię tylko pompę obiegową na jebao DCP 20000 i dołożę cyrkulatory tunze. Jeżeli zajdzie potrzeba to w niedługim czasie zmienię odpieniacz Twistmana 200 na coś większego.
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.