chmi Zgłoś Napisano 6 Marca 2016 Z ciekawości - modyfikujecie swoje lampy ? Kilka lat świeciłem prymitywnym Pythonem z diodkami white i blue. Nad następnym zbiornikiem powiesiłem Ati wyłącznie z t5 (początkowo sciemnialną a teraz zwykłą ale mocniejszą). Pod samymi t5 brakuje mi tych niebieskich zmierzchów kiedy paliły się wyłącznie niebieskie ledy a zbiornik zaczynał świecić nowymi kolorami. Postanowiłem dołożyć do lampy trochę niebieskiego i od wczorajszego wieczora mogę cieszyć się flourescencją Więc wracam z pytaniem z pierwszego zdania. Wprowadzacie jakieś modyfikacje ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
endriu0 Zgłoś Napisano 6 Marca 2016 No ja akurat nie posiadam lampy Ati, ale robię podobnie do Ciebie Miałem ledową chinkę i jej diody royal blue bardzo mi się podobały. Teraz zmieniłem na 4x39W i właśnie tego niebieskiego koloru mi brakuje. Ale już idą do mnie z Chin diody i jakoś postaram się to do kupy poskładać Cytuj Studencki baniaczek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chmi Zgłoś Napisano 6 Marca 2016 Ano właśnie. Teraz do szczęścia brakuje mi sterowania. W ledach i ściemnianej Ati miałem to w zestawie a teraz wypadałoby coś zgrabnego dorobić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stani Zgłoś Napisano 7 Marca 2016 Dolaczylem z przodu i z tylu lampy 2 x MaxLumen Eco Marine 100 cm LED niebieskie (czyli 2 x 24W). Jest calkiem fajnie, ale sciemnianie i tak programuje na T5. Cytuj 120x75x47 wys. 400 l, sump 100 l. 432 W T5 + 2 x 24 LED blau, BK 200, cyrk 17500 l/h. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach