Sqesta45 Zgłoś Napisano 19 Marca 2016 Buduje sobie odpieniacz.mam pytanie.Zwężke z szlaufikiem ktore doprowadza powietrze Montuje sie na wróci wody przed wirnikiwm czy na wylocie.i jak zrobić taka zwezke? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sygen Zgłoś Napisano 19 Marca 2016 przed wirnikiem Cytuj Moje akwarium Szkło 124x55x50,sump,cyrkulacja 2x Tunze 6095,obieg Tunze Pompa Silence 1073.040 ,odpieniacz diy na pompie Tunze - Hydrofoamer Silence 9420.040, oświetlenie led cree diy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
waldek2 Zgłoś Napisano 20 Marca 2016 Trochę teorii: http://www.procax.org.pl/pliki/Mechanik_35.pdf Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sqesta45 Zgłoś Napisano 21 Marca 2016 Thx za pomoc.Zwezke zrobiłem domowymi sposobami z elementow które pasowaly.Wynik pozytywny.Odpieniacz działa jak powinien.Ale mam kolejny problem.Halas.Pompa eiheim-1200|/h.gdy pracuje bez powietrza jest cichutko nic nie słychać.mialem ja do obiegu i naprawde nic nie bylo słychać mimo to ze byla w panelu za akwarium. Gdy doprowadzam powietrze działa jak traktor .Wibracje przechodzą na odpieniacz.Wirnik nieprzerabiany-lopatki.Czy da sie to jakos wyeliminować?np jak zrobię mesh?czy poprostu ta pompa nienadaje sie na odpieniacz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sygen Zgłoś Napisano 21 Marca 2016 powinien być wirnik igiełkowy bo będzie tłukła i będzie głośna Cytuj Moje akwarium Szkło 124x55x50,sump,cyrkulacja 2x Tunze 6095,obieg Tunze Pompa Silence 1073.040 ,odpieniacz diy na pompie Tunze - Hydrofoamer Silence 9420.040, oświetlenie led cree diy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sqesta45 Zgłoś Napisano 21 Marca 2016 Aha rozumiem.Czyli wirnik powinien załatwić sprawę.Dziekuje za pomoc.Bede dalej kombinowal.Robie odpieniek dla swojej satysfakcji i dalej rade :-) jak wyeleminuje halas będzie sukces. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach