Yakaposhi Zgłoś Napisano 22 Kwietnia 2016 Mam szybkie pytanie Zbiornik w główny będę miał w październiku, chcę teraz utrzymać skałę w sumpie, wystarczą mi świetlówki + pompki ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
erda Zgłoś Napisano 22 Kwietnia 2016 Co to za skała ? jeżeli żywa to dobrze było by dać odpieniacz , świetlówki racze nie potrzebne . Cytuj 299L(100x65x46) plus sump . Oświetlenie 2x24w t5 Narva Blue 2 i Sylvania Marinestar + LED 36W +LED 18W 3xUV , 2xRB, 1Blue+80W LED CHIP .Odpieniacz Deltec SC 1350, skały około 12 kg sucha , 20 kg żywy piasek red sea live reef , cyrkulacja RW-15 , obiegówka Jebao 3000 . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yakaposhi Zgłoś Napisano 22 Kwietnia 2016 Co to za skała ? jeżeli żywa to dobrze było by dać odpieniacz , świetlówki racze nie potrzebne . Żywa jedni mówią, że nie musi być odpieniacz inni znowu, że tak muszę dobrać odpowiednie rozwiązanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kupiec333 Zgłoś Napisano 22 Kwietnia 2016 Wystarczy sama cyrkulacja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sarin7 Zgłoś Napisano 22 Kwietnia 2016 Żywa jedni mówią, że nie musi być odpieniacz inni znowu, że tak muszę dobrać odpowiednie rozwiązanie Ja osobiscie zrezygnowalbym z odpieniacza , jedynie pomka dla cyrkulacji ' swietlowki nie koniecznie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
erda Zgłoś Napisano 22 Kwietnia 2016 Żywa jedni mówią, że nie musi być odpieniacz inni znowu, że tak muszę dobrać odpowiednie rozwiązanie Pogadaj z chłopakami ze Skrzydlicy może Ci przetrzymają u siebie w obiegu i będziesz miał dobrane odpowiednie rozwiązanie.Jeżeli jest to skała prosto z frachtu to raczej odpieniacz by się przydał , z niepewnego źródła też by się przydał , jest odgazowana , cyrkulacja powinna wystarczyć Cytuj 299L(100x65x46) plus sump . Oświetlenie 2x24w t5 Narva Blue 2 i Sylvania Marinestar + LED 36W +LED 18W 3xUV , 2xRB, 1Blue+80W LED CHIP .Odpieniacz Deltec SC 1350, skały około 12 kg sucha , 20 kg żywy piasek red sea live reef , cyrkulacja RW-15 , obiegówka Jebao 3000 . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yakaposhi Zgłoś Napisano 22 Kwietnia 2016 Pogadaj z chłopakami ze Skrzydlicy może Ci przetrzymają u siebie w obiegu i będziesz miał dobrane odpowiednie rozwiązanie.Jeżeli jest to skała prosto z frachtu to raczej odpieniacz by się przydał , z niepewnego źródła też by się przydał , jest odgazowana , cyrkulacja powinna wystarczyć Jest to skała z likwidowanych zbiorników, ale trochę skały jest z miękasów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tadzik443 Zgłoś Napisano 22 Kwietnia 2016 No to jezeli sa na niej korale to obowiazkowo oswietlenie i cyrkulacja co do odpieniacza sie nie wypowiem bo nie wiem ale ja bym tez dal natlenil wode i cos tam jednak by wyciagnol Wysłane z mojego SM-G900F za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yakaposhi Zgłoś Napisano 22 Kwietnia 2016 To co wystarczy mi same świetlówki + pompki ? Czy konieczny będzie jednak ten odpieniacz ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tadzik443 Zgłoś Napisano 22 Kwietnia 2016 Ludzie prowadza male akwa bez odpieniacza ale podmieniaja reguralnie wode Wysłane z mojego SM-G900F za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yakaposhi Zgłoś Napisano 22 Kwietnia 2016 (edytowane) Rozumiem, nie będę miał możliwości podmiany wody raczej. Edytowane 22 Kwietnia 2016 przez Yakaposhi (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tadzik443 Zgłoś Napisano 22 Kwietnia 2016 Ale nie zapomnij o dolewkach ro Wysłane z mojego SM-G900F za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yakaposhi Zgłoś Napisano 22 Kwietnia 2016 Dolewki Ro będa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 22 Kwietnia 2016 skoro tam coś żyje - napowietrzanie i tak się przyda zrób np. odpieniacz "strzykawkowy" rurka, kubek (na mocz z apteki) kostka lipowa ... i coś a'la gotowe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yakaposhi Zgłoś Napisano 22 Kwietnia 2016 skoro tam coś żyje - napowietrzanie i tak się przyda zrób np. odpieniacz "strzykawkowy" rurka, kubek (na mocz z apteki) kostka lipowa ... i coś a'la gotowe Mogę zrobić zwykłe napowietrzanie przez rurkę i pompkę zewnętrzną Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yakaposhi Zgłoś Napisano 23 Kwietnia 2016 Up.. Czy wystarczy mi napowietrzanie, świetlówki, pompki do mieszania wody ? czy będzie mi konieczny odpieniacz ? Skałę muszę przetrzymać do października Proszę o konkretna informację Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Damian K. Zgłoś Napisano 23 Kwietnia 2016 Sprzedaj skale schowaj pieniadze a w pazdzierniku kupisz. Chyba najbezpieczniej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marek Gr Zgłoś Napisano 23 Kwietnia 2016 Skała z likwidowanych zbiorników najlepiej nadaje się na śmietnik. Kup żywą skałę z morza i zakładaj akwarium. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach