Skocz do zawartości
Leo

Testy Salifert KH i NO3 - pełne na >80% i sól Aquaforest

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

sprzedam testy Saliferta do mierzenia KH i NO3- użyte po kilka razye ale wolę napisać że zostało 80%. Są kupione w wrześniu 2015, ale nie używane od stycznia (likwidacja akwarium). Za te dwie sztuki chcę 40zł plus ewentualna wysyłka.

Dodatkowo sprzedam sól Aquaforest Reef Salt - około3,5kg za cenę 20zł plus ewentualna wysyłka.

Odbiór osobisty w Katowicach Brynów lub wysyłka pocztą polską.

Proszę o wiadomości priv. Pozdrawiam!

Leo

post-22936-0-61514400-1462833932_thumb.jpg

post-22936-0-94229500-1462833934_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Testy wywal,po pół roku od otwarcia są nie wiarygodne.

4803_4815.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Testy wywal,po pół roku od otwarcia są nie wiarygodne.

Zdziwię Cię bo moje maja niektóre po roku a pokazują dokładnie to samo co nowe. Te testy raczej przekłamują jak juz się kończą odczynniki a nie pół roku po otwarciu. Albo mam farta i pokazują mi dobrze ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdziwię Cię bo moje maja niektóre po roku a pokazują dokładnie to samo co nowe. Te testy raczej przekłamują jak juz się kończą odczynniki a nie pół roku po otwarciu. Albo mam farta i pokazują mi dobrze ;)

Kiedyś PAN K.Tryc pisał odnośnie testow saliferta,że po pół roku od otwarcia tracą swoje właściwości odczynniki i test może ale nie musi pokazywać prawidłową wartość.A jak masz dwa to po co używasz starego,skoro nowy już otworzyles.Bez sensu to tak jak bym otworzyl jogurt ale go nie pił bo mam jeszcze jeden otwarty tyle że starszy...to jaki miało sens otwierać drugi... Teraz oba się zepsuja zanim je wypije.

4803_4815.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedyś PAN K.Tryc pisał odnośnie testow saliferta,że po pół roku od otwarcia tracą swoje właściwości odczynniki i test może ale nie musi pokazywać prawidłową wartość.A jak masz dwa to po co używasz starego,skoro nowy już otworzyles.Bez sensu to tak jak bym otworzyl jogurt ale go nie pił bo mam jeszcze jeden otwarty tyle że starszy...to jaki miało sens otwierać drugi... Teraz oba się zepsuja zanim je wypije.

A gdzie napisałem że otworzyłem nowe? Wiem że najłatwiej sobie coś dopowiedzieć jak nie zostanie napisane, ale sprawdziłem testy u znajomego. Miałem kupić nowe, ale skoro pokazują to samo to po co? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam podobnie. Moje testy maja 9miesiecy a pokazuja tak samo co nowki sztuki u brata

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

Acropolis 800L ++ na ZEOVIT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Potwierdzam sprawne po okolo 8 miesiacach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.