Skocz do zawartości
Dolphineq

Safari południowe Egipt St.Johns

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Właśnie w ten piątek wybieram się na safari nurkowe do egiptu. 6 dni nurkowych, a w każdy dzień 4 nurkowania, co daje łącznie 24 nurkowania. Poprostu miodzio ! Do tego jeszcze aparat podwodny i Panie i Panowie...Za tydzień ujrzycie mam nadzieję niezapomniane zdjęcia. :( A no właśnie. Czy jest ktoś, kto już tam był lub ma zamiar. Czego mogę się spodziewać po miejscu, co warto odwiedzić? Wiadomo, że będzie przewodnik, ale jednak lepiej jest się na coś już nastawić, niż później się rozczarować lub zupełnie odwrotnie.

Pzdrawiam. :)

112L + Miniflotor + HQI 150W 10000k. + 2x18 blue osram + 1xph 1000 + Aquaszut 700l/h + Surface Skimmer + 18kg LR + 9kg LS | Rozgwiazda Piaskowa, Salarias Fasciatus,2 x ocellaris, Jaki? krabik, 3 turbosy, 1 wężowidł, | koralowce : sarcophyton

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zazdroszcze i z niecierpliwością czekam na zdjęcia :(

Ach te cieplutkie morze i rafki dookoła, szkoda ze ostatnio tak mało nurów zaliczyłem :)

550L, ATI BM 200, 2x Tunze Stream 6100, Nano Wavebox + UPS, obieg OR3500, 2x80W 2x54W T5 + 210W LED CREE, sciemniane oswietlenie, komputer Profllux II plus EX, sump 110L, filtr z Bio pellets ok 1L, chłodziarka AM500, 65kg LR, 25kg LS, pokolce , błazenki, anthiasy i inne, głównie korale LPS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

smk : Safari to jednak safari. Tylko i wyłącznie nurkowania. Piekna sprawa i to trzeba przyznać. :( gdyby nie jedna malutka drobnostka. Ten nieszczęszny lot samolotem. Jak sobie o tym myślę, to mi juz się nawet nurkować odechciewa. :)

Pozdrawiam. :)

112L + Miniflotor + HQI 150W 10000k. + 2x18 blue osram + 1xph 1000 + Aquaszut 700l/h + Surface Skimmer + 18kg LR + 9kg LS | Rozgwiazda Piaskowa, Salarias Fasciatus,2 x ocellaris, Jaki? krabik, 3 turbosy, 1 wężowidł, | koralowce : sarcophyton

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pamietaj o pauzie przed powrotnym lotem. zebys sie na deko nie przekrecil w powietrzu

userbar548926yr3.gif ______________________________________________________

rekinekoh4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to faktycznie w dzisiejszych czasach ludzie z taką fobią mają nieciekawie. Powiedziałbym ci jak każdy że statystycznie to najbezpieczniejszy środek transportu, ale to pewnie wiesz i lepiej ci od tego podczas lotu nie będzie.

W razie czego zostaje stary indiański sposób - 2 głębsze przed lotem :(

@wildtom - jak na safari leci to pewnie ma kompjuter który mu wsio pokaże :)

550L, ATI BM 200, 2x Tunze Stream 6100, Nano Wavebox + UPS, obieg OR3500, 2x80W 2x54W T5 + 210W LED CREE, sciemniane oswietlenie, komputer Profllux II plus EX, sump 110L, filtr z Bio pellets ok 1L, chłodziarka AM500, 65kg LR, 25kg LS, pokolce , błazenki, anthiasy i inne, głównie korale LPS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dolphineq znam ten bol, ja mam okropna fobie, na dodatek interesuje sie katastrofami lotniczymi i kosmicznymi, az mi zona zabrania o tym czytac bo w jeszcze wieksze leki wpadam, ja nie lecialem od 2001 roku :( No ale zapadla decyzja ze w przyszlym rou lecimy, milosc do rafy zwyciezy strach. No i oczywiscie duza dawka przed lotem, oj duza, na trzezwo jeszcze nigdy nie lecialem a wlasciwie to zawsze ostro naoliwiony, a najlepiej to jakos przezyc start a potem tak sie nawalic w samolocie zeby zasnac, udalo mi sie tak dwa razy, wstydu moze troche bylo :) chiciaz obsluga samolotu chyba to rozumie doskonale ze sie ktos boi. No ale ja na kontroli juz sie zwykle lekko zataczalem :)

W zyciu sie tak chyba nie balem jak przy pierwszym ladowaniu, pierwszy start to jeszcze jeszcze bo fascynacja predkoscia no i piekne widoki, ale piersze ladowanie? Co 10 sek. myslalem ze spadamy :D w ogole za kazdym razem jak samolot tracil wysokosc to ja w gacie robilem :D

http://pl.reeflex.net/ - polskojęzyczny leksykon akwarystyki morskiej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.