bakuba Zgłoś Napisano 2 Czerwca 2016 Dobry wieczór. Próbuję wychodować dorosłą artemię, i zastanawiam się po co jej światło? Chodzi o to żeby jakieś glony tam rosły? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Moljzesz Zgłoś Napisano 3 Czerwca 2016 Artemia to chyba nie nietoperze więc światło wskazane, po za tym artemię karmi się fito więc i tu światło wskazane.. Cytuj PS Pandora 4x54W T5 i 3x145W LED, DCP6500, AWN40 na DCP3000,RW-15, RW-8,CP-55, Biopellests AIO XL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bakuba Zgłoś Napisano 3 Czerwca 2016 A dzienne nie wystarczy? Podobno nie tylko fito... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
p@weł Zgłoś Napisano 3 Czerwca 2016 Jest opcja akwarium w ogrodzie na artemie czy zbyt zimno? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Moljzesz Zgłoś Napisano 3 Czerwca 2016 A dzienne nie wystarczy? Podobno nie tylko fito... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Myślałem, że w piwnicy je chcesz hodować albo coś w tym stylu.. Na szybach też siedzą więc nie tylko fito.. Co do ogrodu to nie wiem czy nie za zimno.. Na youtube jest sporo filmików o hodowli artemii Cytuj PS Pandora 4x54W T5 i 3x145W LED, DCP6500, AWN40 na DCP3000,RW-15, RW-8,CP-55, Biopellests AIO XL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bakuba Zgłoś Napisano 3 Czerwca 2016 Nie mam ogrodu ani piwnicy, ale myślę o ociepleniu komórki i ustawieniu tam kilku zbiorników na fito i artemię. W tej chwili mam w jednym zbiorniczku 5l wody z brzęczykiem i diodą. Wczoraj wpuściłem świeżo wylęgnięte robaczki a dziś dałem im szczyptę drożdży. Gdy troszkę podrosną, wpuszczę je do takiego akwarium 16l i zobaczymy co z tego wyjdzie. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bakuba Zgłoś Napisano 8 Czerwca 2016 Do tej piąteczki, wpuściłem dwa wylęgi, później musiałem wyjechać na dwa dni. W tym czasie odparowało trochę wody, i nie dostały jeść. Wydaje mi się, że jest dużo mniej niż było nie wiem. Wrażliwa jest młoda artemia? A może po prostu już mniej pływa a biega po dnie.(Nie jestem w stanie się zbliżyć do tego zbiorniczka na bliżej niż metr, działam trochę po omacku a trochę na wyczucie). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach