Skocz do zawartości
kiwalski

materiał

Rekomendowane odpowiedzi

gdzies to widziałem, gdzieś to widziałem...... kurde może sobie przypomne :/

BTW nie mogłaby to być zwykła gąbka o dużych porach, taka jak we filtrach kubełkowych sie używa ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

loccutus niestety gabki to nie to jak andrinew wspomnial jest to twardy material plastik.Mnie tez sie wydaje ze cos takiego widzialem próbuje odtworzyc gdzie ale mizerny rezultat. tak chce uzyc do pompy or3500 i zobaczyc co osiagne narazie mam na siatce ogrodowej wirnik i swietnie pieni ale na tym czyms duzo wiecej powietrza mozna osiagnac.W ameryce to "mesh" maja to np na szczotkach doslownie"szczotka do garazu" niestety u nas nic podobnego nie znalazlem.

Andrinew masz ATI odpieniacz?????

170x60x60 220x90x70

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z tego co kojarzę , taki materiał znajduje się na tarczach do zciągania /scierania starej warstwy lakieru do posadzek PCW . Poszukaj w janserze (jako wysposarzenie do maszyny o nazwie Columbus) lub prosciej bedzie znajdz jakas firmę w okolicy zajmującą się układaniem wykładzin PCW (tyko profesjonalną :D a nie Pana Edzia Ełotąrączkę) powinni Ci odsprzedać lub przynajmniej dać namiar gdzie kupują.

Budzi się we mnie zwierzę! (tylko obawiam się, że to leniwiec)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

poszukałem wczoraj wytężyłem wszystkie zmysły i ... popytaj w : www.taski.pl lub www.mixtum.pl :-) oni mają w ofercie maszyny i oprzyrządowanie tylko musisz im jakoś jakoś wyjaśnić o co chodzi :-) bo tarcz mają kilkadziesiąt rodzajów :-)

Budzi się we mnie zwierzę! (tylko obawiam się, że to leniwiec)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok fajnie wiedziec od jansera jeszcze nie otrzymalem odp a zjecia im przeslalem wiec nie powinno byc problemu z odp czy jest os takiego czy nie bo tak na tel to ciezko bedzie wytlumaczyc a teraz widze ze w usa maja bardzo podobny material w 3M moze u nas tez bedzie na stronie nie ma ale sie popytam dzieki za zainteresowanie

170x60x60 220x90x70

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:) odświeżę temat. @kiwalski mam pytanko czy zdobyłeś ten "materiał" na wirnik?? Drugie czy przerobiłeś może wirnik do OR3500??

Grzegorz

Akwa ....... zł, osprzęt ...... zł, skała i życie ........ zł, uśmiech mojego dziecka co rano przy akwa BEZCENNE.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Można to bez problemu dostać jako: Zestaw naprawczy do wirnika do pomp PSK 2500. Linku nie podam, musicie szukać...

200l+sump HQI150W+2x39WT5 Reefoctopus RO-PS-1000INT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki, znalazłem :). Druga sprawa, czy ktoś przerabiał wirnik w OR 3500??

Akwa ....... zł, osprzęt ...... zł, skała i życie ........ zł, uśmiech mojego dziecka co rano przy akwa BEZCENNE.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taki materiał można kupić w specjalistycznych sklepach ogrodniczych,służy do zabezpieczania zboczy ziemi przed osuwaniem.

Akwa.125x55x60 + sump 80x40x40 , Maxspect 2x120w 16000k , obieg Eheim Compact +3000 , odp. diy ala ATI 200 , cyr. 4 x Tunze 6055 na Multi. 7095 , Dastaco II ala DiTus ,AquaRoche ZERO LR.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość erni

Poszukaj Enkamat -stosowany pod blache na dach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spróbujcie w google. Można to znaleźć pod nazwą Enkamat. Jest parę stron sklepów akwarystycznych, które za śmieszne pieniądze wyślą to do Polski. Płacimy kartą albo najlepiej paypal. Dla przykładu 13 x 12 cali tego mesh mod kosztuje 5$.

Coś takiego.

4070-pf5ss1.jpg

Spytam się ile przesyłka do Polski kosztuje i dam znać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.