FunWorld Zgłoś Napisano 6 Lipca 2016 (edytowane) Dzięki Tomek za podzielenie się doświadczeniami. U mnie przez Brexity się sytuacja popieprzyła i jeszcze przynajmniej kilka tygodni do przeprowadzki mam. Zastanawiam się jak teraz ten czas wykorzystać na złagodzenie przeprowadzki i łączenia. Parametry wyrównuje jak mogę (chociaż w jednym sporo sps, a w drugim głównie miękasy), 2 ryb się będę pozbywał przy okazji i kończę kurację na red turf algae - h2o2 pomaga aż miło. Z przeprowadzką jest ten problem, że np jak acany, czy zoa zaczną przechodzić z jednej skałki na drugą, to trzeba je "rozpruć" co wydziela toksyny, ogólnie osłabie je i parametry... zaczynają słabsze zdychać, co ciągnie za sobą kolejne... Po prostu trochę za dużo korali mam. Całe dno mam tak jak tutaj (stare zdjęcie dla zilustrowania): Edytowane 6 Lipca 2016 przez FunWorld (wyświetl historię edycji) Cytuj 500 + -zakładając akwarium morskie nic nie wiemy -po trzech miesiącach uważamy że już cos wiemy; -po roku jesteśmy ekspertami, -po dwóch latach dochodzimy do wniosku że kompletnie nic nie wiemy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach