arczj Zgłoś Napisano 21 Lipca 2016 Proszę o pomoc w identyfikacji plagi która od dwóch dni wysypało mojego sump-a i wewnętrzną stronę komina. Są to małe białe kropki ok. 1 mm średnicy, są bardzo twarde jak kryształki soli. Miałem w pierwszej chwili wrażenie że to małe ślimaki nagoskrzelne ale ślimaki są miękkie a te kropki są bardzo twarde. Co to może być i jak z tym walczyć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 21 Lipca 2016 zakręcone jak ślimaczki ? może to rurówki ? np coś takiego ? http://pl.reeflex.net/tiere/3122__pirorbis.htm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pinki Zgłoś Napisano 22 Lipca 2016 Prawdopodobnie jak silvia pisze, to rurówki. Tez mam tego pełno. Oczywiście zostawić pożyteczne filtratory. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arczj Zgłoś Napisano 22 Lipca 2016 Coś takiego Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk I jeszcze jedno Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 22 Lipca 2016 zrób zbliżenie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tadzik443 Zgłoś Napisano 22 Lipca 2016 Mam to samo i sie zastanowialem sie co to jest w odpieniaczu to tez jest jakies przywry czy cuś to chyba sie nie rusza twarde i wieksze niz ziarenka piasku Wysłane z mojego SM-G900F za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arczj Zgłoś Napisano 22 Lipca 2016 Udało się z bliska Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 22 Lipca 2016 100% rurówki - pożyteczne http://pl.reeflex.net/kategorie/68.html i na samym dole listy http://pl.reeflex.net/tiere/2993_Spirorbis_spirorbis.htm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arczj Zgłoś Napisano 22 Lipca 2016 Ale w takiej ilości ? Jest tego kilkaset w kominie i sumpie Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 22 Lipca 2016 norma - tez tak mam w zacienionych miejscach zobacz tu https://www.google.pl/search?q=spirorbis+spirorbis&client=firefox-b&biw=1280&bih=899&site=webhp&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&sqi=2&ved=0ahUKEwif-sT54IbOAhXLERQKHQp7DIEQiR4IgQE ze 100 to mi "wchodzi" pod magnes odpieniacza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arczj Zgłoś Napisano 22 Lipca 2016 Ok dzięki uspokoiłem się bo już myślałem że to plaga ślimaków Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pinki Zgłoś Napisano 22 Lipca 2016 Jak by się chelmon ucieszył jak by miał dostęp do tych rurówek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arczj Zgłoś Napisano 22 Lipca 2016 Może kupie jakiegoś małego, a Mandaryn będzie nimi zainteresowany ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pinki Zgłoś Napisano 22 Lipca 2016 Mandaryn nie, ale chelmon zje wszystkie, to jego przysmak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Vertiscire Zgłoś Napisano 22 Lipca 2016 Ja miałem tego pełno razem z syconami że nie szło dotknąć szyby bez dotknięcia gąbki i jak się nagle pojawiło tak zniknęło wszystko Ja miałem tego pełno razem z syconami że nie szło dotknąć szyby bez dotknięcia gąbki i jak się nagle pojawiło tak zniknęło wszystko Cytuj Acropolis 800L ++ na ZEOVIT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kilek Zgłoś Napisano 21 Sierpnia 2016 To miniaturowe rurówki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Buba Zgłoś Napisano 21 Sierpnia 2016 Ja też miałem kilka razy wysyp tych stworzonek, ale tak jak się same pojawiały tak same znikały Nie mam w akwarium nic, co by mogło je zjeść Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arczj Zgłoś Napisano 5 Września 2016 Dzięki za wszystkie odpowiedzi Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach