Grzegorz T Zgłoś Napisano 24 Lipca 2016 Zastosowałem skrót myślowy pienienie / czyli wprowadzanie dużej ilości powietrza do wody. Ilość postów nie robi z ciebie autorytetu. Zdjęcie kubka nie ma nic do pracy odpieniacza (natleniania wody) a tylko zmniejsza komorę reakcyjną. I nie porównujmy wprowadzanych bąbli przez kostkę napowietrzającą (pompka daje kilka litrów powietrza na godzinę) do odpieniacza gdzie jest mieszane 600l na godzinę. PS. Mam nieodparte wrażenie ciągłego zaniżania poziomu postów przez ciągłe kłótnie i docinki. Dlatego czasem nie warto się odzywać. Co do uczenia to zapraszam do mnie ......... obejrzysz akwarium to wtedy ocenisz moją wiedzę. A nie na podstawie przekręcania wyrwanych z kontekstu słów i docinek. I w tym temacie już nic nie dodam. Zostało wszystko powiedziane. Cytuj 600l w obiegu, OPTI z kominem, lampa LED PANDORA HYPERION R2 HYBRID, obieg DC6000, odpieniacz na tunze silence 9430.040, PROFILUX II Ex 2xPh, redox, SMS itp, DP-4 na balingu, sump 80x80x40 + refugium, miękko-LPS-SPS. Naprawimy wszystko co jest związane z elektroniką i nie ucieka na drzewo. Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki. Cuda zajmują mi trochę czasu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cop909 Zgłoś Napisano 24 Lipca 2016 Jak nie robi piany to nie wprowadza tlenu do wody. To Twoje stwierdzenie Ilosc postow? Dla mnie mod moze je w ogole wylaczyc. Jak sam widzisz....pisales po prostu glupoty Co do obejrzenia baniaka.....chetnie ale mam troche daleko.... Cytuj 730 w obiegu, Red Skim 200, HQI 3x150 - T5 2x 80,profilux III, AIO, IO, skały 28 kg i bez piachu..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rekin Zgłoś Napisano 24 Lipca 2016 Marisz.... Nie ma sensu kopać się z koniem Cytuj Wreszcie zdymisjonowana..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach