Marqo Zgłoś Napisano 7 Sierpnia 2016 Właśnie zamontowalem domofon przy posesji. Niby wszystko działa lecz elektrozaczep nie zawsze otwiera. Słychać klik Ale rygiel nie puszcza zawsze. Nic go nie blokuje. Tak samo robi przy otwartej furtce. Puszcza po kilku próbach. Wszystko nowe. Co może być nie tak? Wysłane z mojego LT30p przy użyciu Tapatalka Cytuj Śpiesz się powoli... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
big daddy Zgłoś Napisano 7 Sierpnia 2016 Ciężko tak na odległość, jeśli klika to cewka działa tylko mechanicznie nie działa zwolnienie zaczepu. Trzeba by rozebrać i obczaić, ewentualnie spróbować z innym zamkiem. Wysłane z galaktyki S4 Cytuj Słone "Coś" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marqo Zgłoś Napisano 7 Sierpnia 2016 Nie mam pojęcia co to za zamek. Fachowiec od bramy mi go dał. Może zastosować taki z pamięcią? Wysłane z mojego LT30p przy użyciu Tapatalka Cytuj Śpiesz się powoli... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
big daddy Zgłoś Napisano 7 Sierpnia 2016 Czy z pamięcią czy bez powinno działać. Wysłane z galaktyki S4 Cytuj Słone "Coś" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slaw Zgłoś Napisano 7 Sierpnia 2016 Moze jest na inne napiecie. Cytuj 150x60x65 + SUMP, 8x54W T5, WhiteSkim 250, DCT12000, Gyre XF250 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marqo Zgłoś Napisano 8 Sierpnia 2016 Na obudowie jest wybite 8-12V Wysłane z mojego LT30p przy użyciu Tapatalka Cytuj Śpiesz się powoli... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slaw Zgłoś Napisano 8 Sierpnia 2016 To pewnie domofon jest na takie samo napięcie... Ja miałem problem ze względu na długość przewodu. Była położona skrętka i na tej długości miała już spora rezystancje. Pewnie to nie to, ale można zmierzyć napięcie na samym elektrozaczepie. A może sam zaczep ma jakiś feler. Aha, jeszcze jedno mi do głowy wpadło. Taka w sumie prosta sprawa. Czasami tak jest ze zaczep nie puści jak ktoś lub coś pcha furtkę (np.gumowy amortyzator). Ojciec tak miał i klął na sprzedawców ze mu jakąś tandetę sprzedali. Cytuj 150x60x65 + SUMP, 8x54W T5, WhiteSkim 250, DCT12000, Gyre XF250 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marqo Zgłoś Napisano 8 Sierpnia 2016 Rezystancja sprawdzona przed podłączeniem. Jest ok. Sprawdzę go na krótko jesZcze z zasilacza sieciowego. Wysłane z mojego LT30p przy użyciu Tapatalka Cytuj Śpiesz się powoli... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marqo Zgłoś Napisano 8 Sierpnia 2016 Zidentyfikowano zaczep. Pobiera sos sporo prądu 1,5A przy prądzie 12V dc. Zasilacz oryginalny ma 1A a potrzeba zasilić jeszcze domofon. Czyżby tutaj tkwil cały problem? Wysłane z mojego LT30p przy użyciu Tapatalka Cytuj Śpiesz się powoli... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slaw Zgłoś Napisano 8 Sierpnia 2016 Uuu.. to taki konkretny zaczep Jakis przemyslowy chyba. Cytuj 150x60x65 + SUMP, 8x54W T5, WhiteSkim 250, DCT12000, Gyre XF250 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marqo Zgłoś Napisano 9 Sierpnia 2016 Dokładnie. Rozebralem go i o dziwo pstryka. Domofon daje jednak tylko krótki sygnał. W tym momencie należy popchnac furtkę. Pozostaje chyba montaż zaczepu z pamięcią. Wysłane z mojego LT30p przy użyciu Tapatalka Cytuj Śpiesz się powoli... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slaw Zgłoś Napisano 9 Sierpnia 2016 No nie jest to wygodne. W dodatku pewnie jeszcze cicho klika i osoba wchodzaca nie wie kiedy ma pchnac. W takim wypadku najlepiej dac z pamiecia. Bo kombinowac podtrzymanie to raczej mija sie z celem. Ja mam model domofonu z mozliwoscia ustawienia czasu oraz podlaczenia osobno zasilania do zaczepu. Ustawilem na 3 sek i dalem zasilacz na napiecie zmiennie. Ladnie "bzyczy" i wystarczajaco czasu na otwarcie. Cytuj 150x60x65 + SUMP, 8x54W T5, WhiteSkim 250, DCT12000, Gyre XF250 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marqo Zgłoś Napisano 9 Sierpnia 2016 Taki zaczep będzie dobry http://allegro.pl/elektrozaczep-rygiel-zamek-r4-z-pamiecia-2420-i5133926351.html ? Domofon taki zwykły eura adp-41a3 . Z tego co widzę to tam nie ma możliwości ustawienia czasu wejścia. Jeden pojedynczy sygnał daje. Cytuj Śpiesz się powoli... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slaw Zgłoś Napisano 9 Sierpnia 2016 Ale ten akurat chyba jest na 24V i z blokada http://elektraplus.net/pl/product/zaczepy-r4-z-blokad/zaczep-r4-24v-z-blokada Blokada fajna sprawa, czasami sie przydaje, ale szukalbym cos z serii na 12V R4-12xx. Cytuj 150x60x65 + SUMP, 8x54W T5, WhiteSkim 250, DCT12000, Gyre XF250 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marqo Zgłoś Napisano 16 Sierpnia 2016 Podlaczylem Nowy zaczep z pamięcią. Pobór prądu Max 660mA. Wymieniłem zasilacz na mocniejszy. Wolne przewody podlaczylem razem aby był większy przekrój. Język zamka luźny, nic nie haczy. Mimo to nadal są problemy. Tylko czasami się otworzy. Ratujcie... Co jeszcze może być nie tak? Wysłane z mojego LT30p przy użyciu Tapatalka Klika ale nie otwiera. Wysłane z mojego LT30p przy użyciu Tapatalka Cytuj Śpiesz się powoli... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach