Skocz do zawartości
OgrzesiekO

Sflaczały koral + dziwna rurka

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć. Na jednym zdjęciu widać koral który w dzień jest napompowany i wygląda jak drzewko a po przełączeniu się na światło nocne robi się sflaczały.

Miał ktoś doczynienia już z czymś takim i czym to było spowodowane?

Na drugim zdjęciu jest jakaś rurka biała wychodząca ze skały ... Myślałem że tamtędy te małe rozgwiazdy wyłażą a dzisiaj zauważyłem że wychodzą takie małe czerwone niteczki ale wychodzą na kilka mm tak jak na zdjęciu. Ktoś ma pomysł co to jest?

post-27132-0-04637200-1470684212_thumb.jpg

post-27132-0-41980200-1470684216_thumb.jpg

post-27132-0-54660400-1470684488_thumb.jpg

Edytowane przez OgrzesiekO (wyświetl historię edycji)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Od kiedy masz ten zbiornik? :p

Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od miesiąca :p

No3 i Po4 są złe ale robię wszystko to co mi mówią w swoim sklepie akwarystycznym. Podmianki, wódka + bakterie i pożywka dla nich żeby jak najszybciej zejść z No3 i Po4

:)

To jak z tym koralem i tą białą rurką :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Startowales od zera ? Czy to przeniesiony baniak ?

Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka

ca423fe0c577ab52c4072b862333e025u1247a1097.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdjęcia niezbyt wyrażne, ale spróbuję... Drzewko leżące plackiem, to może być capnella. To normalne, że na noc flaczeją, czasem kładą się całkiem, a czasem stoją i tylko kurczą się w sobie. Biała rurka to może być mała dzika rurówka,. Rurówek jest wiele rodzajów, jedne maja piękne, długie pióropusze, inne krótkie. Ja mam podobne rurówki czerwone, biala twarda rurka i krótki, czerwony pióropusz. Chowają się szybciutko na każdą nagła zmianę w otoczeniu i za chwile wychodzą.

Edytowane przez Nik@ (wyświetl historię edycji)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Startowales od zera ? Czy to przeniesiony baniak ?

Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka

Przenoszony tylko woda stała 3 dni w beczce bez ruchu, więc teraz robie podmianki i leje to wszystko co wyżej wymieniłem

Zdjęcia niezbyt wyrażne, ale spróbuję... Drzewko leżące plackiem, to może być capnella. To normalne, że na noc flaczeją, czasem kładą się całkiem, a czasem stoją i tylko kurczą się w sobie. Biała rurka to może być mała dzika rurówka,. Rurówek jest wiele rodzajów, jedne maja piękne, długie pióropusze, inne krótkie. Ja mam podobne rurówki czerwone, biala twarda rurka i krótki, czerwony pióropusz. Chowają się szybciutko na każdą nagła zmianę w otoczeniu i za chwile wychodzą.

Dziękuję :)

Z rurką jest tak jak mówisz wychodzą czerwone włoski na mm i jak coś przepłynie to bardzo szybko się chowa. Te włoski już będą takie krótkie czy z czasem będzie coraz większe?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.