Skocz do zawartości
Arcadio

Produkty ATI

Rekomendowane odpowiedzi

to po co zamawiac oddzielnie igle i pompe, nie lepiej kompletna pompe? nie kumam

Purple haze......

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie sprzedaja samych pomp z wirnikiem , tylko przy odpieniaczach, tarcze igielkowa nakreca sie w miejsce wirnika lopatkowego i po sprawie , dorabia kolumne samemu i za pare groszy mamy pol orginala :(

Pozdrawiam Zbyszek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sprzedaja same pompy:) mozna zamowic pompe do kazdego modelu odpieniacza oddzielnie. pzdr

Purple haze......

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pompe sobie mozesz zamowic ale bez wirnika igielkowego ! tylko z lopatkowym z tego co wiem , pokaz mi gdzies to widzial ?:(

Zamowic sobie mozna z igielkowym jak sie pokaze ze sie ma orginalny odpieniek :] czy tez igle do pompy o ktorej wlasnie mowimy :( sama pompa to pikus , zamowic sobie ja moge o kazdej porze dnia czy tez nocy , tylko poco komu pompa bez igielki ? :( oto chodzi panie :]

Pozdrawiam Zbyszek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak , sprzedaja same pompy. Przecież mam właśnie taką dokupioną na zapas jako rezerwa.

Co do samych pomp to ta obiegowa jest inna , ma inna budowę nie tylko wirnik. Mam obie więc widzę różnicę .Pompa do odpieniacza ma chrakterystyczny bypas , oraz inna obudowę wirnika.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no kur.... podaj mi jakis namiar na te pompki :( to ja siedzie glowkuje na 3 pompy odpieniek koncze a tu sie okazuje ze te pompy sa do dostania :] no zesz w morde jeza wku...sie letko :] i te 3 pompy nie kosztowaly mnie duzo mniej , myslalem ze tego Dragona nie dostane z igla :]

Pozdrawiam Zbyszek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeszcze jedno - uzbroj sie w cierpliowsc zamawiajac cokolwiek od acuaconnect. jezeli sie wogole zgodza to bedzie to trwalo najprawdopodobniej bardzo dlugo. ja myslalem, zanim znalazl sie w sumpie, ze moj odpieniacz jest legenda, wiesz, jak yeti - wszyscy wiedza ze jest ale prawie nikt go nie widzial. acuaconnect ma bardzo duzo zamowien i sie nie wyrabiaja z pompami i odpieniaczami. USA jest glownym odbiorca na dzien dzisiejszy. pzdr

Purple haze......

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moze latwiej bedzie ci przez jakis sklep z twoich stron. pzdr

Purple haze......

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do zamówień w Aquaconneccie to tak jak pisał Szymon trzeba uzbroić się w cierpliwość, ja na lampę czekałem 4 miesiące , na pompę 3.

To jest bardzo mała firma , która sie poprostu nie wyrabia, po drugie na maile nie odpowiadaja , kończą pracę o 14 tej. Zadzwonić też problem w dodatku tylko jedna osoba rozmawia po angielsku i to słabo.

Więc jak znajdziesz gdzie indziej to sróbuj tam , to może będzie szybciej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wtrace swoje 3 grosze jesli chodzi o igielki do RD. Te plastikowane cudenka sa frezowane wlasnie z takiego czegos jak Zbyszek pokazal.

Ale naprawde super wirnik posiada tytanowe bolce. I tak jak ktos wczesniej wspomnial slimak bedzie zmielony jak sie nawinie.

Wirnik z tytanowymi bolcami to jest wlasnie cos dla Zbyszka, poniewaz KJ chwalil sie, iz jest on robiony recznie. Znaczy sie podstawka jest toczona/frezowana natomiast bolce sa sztuka po sztuce wklejane. :(

Pompy RD do odpieniaczy mozna kupic TUTAJ.

Akwarium 120 x 65 x 60 | Sump 80 x 50 x 40 | 2 x Reef Flare Pro M | UltraReef Akula UKS 200 | 2 x Tunze 6055 | ATB Airstar 5000

ClariSea 5000 | Węgiel | UVC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wirniki RD sa delikatne, mysle, ze nawet te z tytanowymi bolcami trzeba chwronic przed ewentualnymi wiekszymi zanieczyszczeniami. te twarde jak skala lopatki maja IWAKI.pzdr

Purple haze......

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lopatka to nie igielka szymon :(...co nie wyklucza pomp ivaki ze sa jednak doskonale tak jak pisales pare postow wyzej;)

Pompy RD sa dosyc drogie , powiedziec mozna " stac Cie na bat to stac cie i na konia " ...mnie w zasadzie nie zalezy na kupnie orginalu bo to jest dla mnie kolejne jakies tam wezwanie :( ale znowusz troche szkoda w to pchac kasy kiedy orginal to orginal :/ musze sie dobrze zastanowic :( zobacze jeszez jak bedzie pienil ten moj nowy odpieniek na 3 pompy aquabee te nowe 10 watowe.

Pozdrawiam Zbyszek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiem, ze to nie to samo - Arcadio pomylil RD z Iwaki po prostu - chodzilo mi tylko o idee "twardosci" elementow ruchomych obydwu pomp;) pzdr

Purple haze......

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.