Lacmar Zgłoś Napisano 11 Sierpnia 2016 Witam serdecznie. Potrzebuję pomocy w identyfikacji choroby co dopadła dzisiaj mojego Błazenka. Zdjęcia udało mi się takie zrobić bo pływa dalej żwawo i ciężko go uchwycić. Wysłane z mojego Be Pro przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FunWorld Zgłoś Napisano 11 Sierpnia 2016 Wstawiam diagnostyczny obrazek lekarstwa API furan-2. Powinno pomóc, ale nie jest łatwo zdobyć na szybko. Cytuj 500 + -zakładając akwarium morskie nic nie wiemy -po trzech miesiącach uważamy że już cos wiemy; -po roku jesteśmy ekspertami, -po dwóch latach dochodzimy do wniosku że kompletnie nic nie wiemy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Leel00 Zgłoś Napisano 7 Września 2016 (edytowane) Wiem, że wątek już stary, ale... To może być infekcja bakteryjna na uszkodzonej skórze lub Uronema marinum - pierwotniak. Przyznam - to trochę zgadywanie. Edytowane 7 Września 2016 przez Leel00 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach