MarcinM Zgłoś Napisano 11 Sierpnia 2016 Czy ktoś stosował tą metodę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lapsiak84 Zgłoś Napisano 12 Sierpnia 2016 Ja stosowałem... Białostocka Solniczka 112 L + 40 L Sump http://nano-reef.pl/index.php?/topic/84690-Bia%C5%82ostocka-Solniczka-112-L-%2B-40-L-Sump Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arek23 Zgłoś Napisano 12 Sierpnia 2016 stosowałem dziala Cytuj Akwarium 120x60x55 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarcinM Zgłoś Napisano 12 Sierpnia 2016 (edytowane) Ja stosowałem... Białostocka Solniczka 112 L + 40 L Sump http://nano-reef.pl/...2-L-+-40-L-Sump Działa? Tzn czy błazny siedzą cały czas w ukwiale ? Edytowane 12 Sierpnia 2016 przez MarcinM (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Buba Zgłoś Napisano 12 Sierpnia 2016 u mnie same odnalazły drogę do ukwiała, teraz już ukwiałów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lapsiak84 Zgłoś Napisano 12 Sierpnia 2016 Hehhe no nie zadzialalo. Ukwial sie zamknal w sobie ba jakis czas a blazny zaanektowały euphylie po drugiej stronie akwa. Białostocka Solniczka 112 L + 40 L Sump http://nano-reef.pl/index.php?/topic/84690-Bia%C5%82ostocka-Solniczka-112-L-%2B-40-L-Sump Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Buba Zgłoś Napisano 12 Sierpnia 2016 U mnie też najpierw siedziały w euphylii, teraz kochają swoje ukwiały. Ale sposób fajny i taki prosty, tylko może, może wystraszyć taki szybki kontakt błazenka z ukwiałem. Trochę trwało zanim na stałe moje błazny wprowadziły się do ukwiała. Najpierw go nie zauważały, potem podpływały, ale tylko na chwilkę. Później się ocierały, trochę w nim posiedziały i odpływały, aż nadszedł ten czas, że stał się ich domem. Fajnie się patrzy jak im mordki wystają z ukwiała i jakie są złe jak im się wieczorem zamyka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FunWorld Zgłoś Napisano 12 Sierpnia 2016 A tę metodę? Cytuj 500 + -zakładając akwarium morskie nic nie wiemy -po trzech miesiącach uważamy że już cos wiemy; -po roku jesteśmy ekspertami, -po dwóch latach dochodzimy do wniosku że kompletnie nic nie wiemy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Buba Zgłoś Napisano 13 Sierpnia 2016 Dokładnie jakbym kiedyś widział swoją parkę, ale zdjęcia im nie przyklejałem Myślę, że już ta szklana rura jest lepsza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FunWorld Zgłoś Napisano 13 Sierpnia 2016 Haha... To zdjęcie to taki żarcik Chyba.... Tak sądzę. Rurę sprawdzałem kiedyś i działa. Cytuj 500 + -zakładając akwarium morskie nic nie wiemy -po trzech miesiącach uważamy że już cos wiemy; -po roku jesteśmy ekspertami, -po dwóch latach dochodzimy do wniosku że kompletnie nic nie wiemy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Buba Zgłoś Napisano 13 Sierpnia 2016 Dokładnie jakbym kiedyś widział swoją parkę, ale zdjęcia im nie przyklejałem Myślę, że już ta szklana rura jest lepsza Chyba, że miała to być fotografia ich babci hi hi hi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Blindorc Zgłoś Napisano 16 Sierpnia 2016 Moje błazenki jakoś nie chcą się przyzwyczaić do ukwiała a mija juz miesiąc. Czy one go nie widzą ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lapsiak84 Zgłoś Napisano 16 Sierpnia 2016 Miesiac? Po roku jak nie wlaza to mizesz sie martwic. A po miesiacu to bym nawet sobie tym glowy nie zawracal. Białostocka Solniczka 112 L + 40 L Sump http://nano-reef.pl/index.php?/topic/84690-Bia%C5%82ostocka-Solniczka-112-L-%2B-40-L-Sump Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 16 Sierpnia 2016 (edytowane) Moje załapałem do kotnika i trochę nim sterowałem, by trafiły i zasmakowały w tym, co dobre. Oczywiście- wcześniej trafił tam ukwiał. Siedziały z kilka dni jak należy, taplając się w nim. Po wrzuceniu całego towarzystwa do zbiornika- już się nie znają Edytowane 16 Sierpnia 2016 przez Gość (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ac2a Zgłoś Napisano 16 Sierpnia 2016 U mnie dwa lata minęły i nie zamieszkały w ukwiale, wolą zwykle grzybki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Buba Zgłoś Napisano 16 Sierpnia 2016 No to ja miałem szczęście, że u mnie z euphylii przeniosły się do ukwiałów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldigar Zgłoś Napisano 23 Sierpnia 2016 No u mnie niestety nie działa sposób z rurą. A błazenki mam już rok i nic nie pomaga. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kilek Zgłoś Napisano 23 Sierpnia 2016 Miesiac? Po roku jak nie wlaza to mizesz sie martwic. A po miesiacu to bym nawet sobie tym glowy nie zawracal. Białostocka Solniczka 112 L + 40 L Sump http://nano-reef.pl/...2-L-+-40-L-Sump Witam.Jeden z moich od razu zamieszkał w ukwiale,a drugi przez ponad rok nie jest zainteresowany.Mam się martwić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldigar Zgłoś Napisano 23 Sierpnia 2016 (edytowane) Moje błazenki u mnie są rok A wcześniej tyle samo czasu były u kolegi i nie zauważyłem żeby bez ukwiała żyło im się gorzej. Nie widzę więc powodów do zmartwienia Edytowane 23 Sierpnia 2016 przez Waldigar (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Qlfon Zgłoś Napisano 23 Sierpnia 2016 (edytowane) Panowie - małą uwaga: nie każdy "błazenek" nie w każdym ukwiale będzie chciał siedzieć. Tu mała ściągawka: Bubble Tip Anemone (Rose Anemone) Entacmaea quadricolor Amphiprion akindynos - Barrier Reef Clownfish A. clarkii - Clark's Clownfish A. frenatus - Tomato Clownfish A. melanopus - Red and Black Clownfish A. ocellaris - Ocellaris Clownfish A. percula - Percula Clownfish in Bubble Tip Anemone Premnas Biaculeatus - Maroon Clownfish Long Tentacle (Corkscrew) Anemone Macrodactyla doreensis A. clarkii - Clark's Clownfish A. perideraion - Pink Skunk Clownfish A. polymnus - Saddleback Clownfish Premnas Biaculeatus - Maroon Clownfish Pizza or Carpet Anemone Cryptodendrum adhaesivum A. clarkii - Clark's Clownfish A. frenatus - Tomato Clownfish Premnas biaculeatus - Maroon Clownfish Sebae Anemone Heteractis malu A. clarkii - Clark's Clownfish Premnas biaculeatus - Maroon Clownfish Magnificent Anemone (Ritteri Sea Anemone) Heteractis magnifica A. akallapisos - Skunk Clownfish A. clarkii - Clark's Clownfish A. melanopus - Red and Black Clownfish A. ocellaris - Ocellaris Clownfish A. percula - Percula Clownfish A. perideraion - Pink Skunk Clownfish Leathery Sea Anemone Heteractis crispa A. chrysopterus - Orange Fin Clownfish A. clarkii - Clark's Clownfish A. melanopus - Red and Black Clownfish A. percula - Percula Clownfish A. perideraion - Pink Skunk Clownfish A. polymnus - Saddleback Clownfish Giant Carpet Anemone Stichodactyla gigantea A. clarkii - Clark's Clownfish A. ocellaris - Ocellaris Clownfish A. percula - Percula Clownfish A. perideraion - Pink Skunk Clownfish Saddle Carpet Anemone (Haddon's Sea Anemone) Stichodactyla haddoni A. chrysopterus - Orange Fin Clownfish A. clarkii - Clark's Clownfish A. ocellaris - Ocellaris Clownfish A. percula - Percula Clownfish Condy Anemone Condylactis gigantea Maybe... See this post: Condy Anemone hosting clownfish Haitian Reef Anemone Condylactis spp. No reported relationship with clownfishes Tube Anemone Ceranthus membranaceus No reported relationship with clownfishes Rock Anemone Epicystis crucifer No reported relationship with clownfishes Edytowane 23 Sierpnia 2016 przez Qlfon (wyświetl historię edycji) Cytuj Qlfon, Lublin Akwarium: 115x84x65, oświetlenie 6x39W T5 + BP XM140, odpieniacz BK200, cyrkulacja: 3x6055,1x6095, obieg: Red Dragon Mini 6000, Poprzednie akwarium Projekt Nautilus: 18,03,2012 - 27.07.2016. Obecnie: prawie FOWLR:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sebaover Zgłoś Napisano 23 Sierpnia 2016 (edytowane) myślę że sposób z rura jest dojść masakryczny moje błazny błązny omijały ukwiał po 2 miesiącach przykryłem ukwiał z ryba dojść sporym kotnikiem dla ryb ścianki były siatkowe, wiec był przepływ i cyrkulacja . Edytowane 23 Sierpnia 2016 przez sebaover (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lapsiak84 Zgłoś Napisano 23 Sierpnia 2016 Poza tym nie do końca trzeba się tym martwić. Jeśli oczywiście ukwiał osiadł w centralnym punkcie naszego akwarium na widoku.... To bajka. Bo piękny widok jak w nim zamieszkają błazny. Ale jeśli np tak jak mój ukwiał znajdzie sobie miejsce za skałami pod tylną ścianką to... tyle widziałeś błazenki. Białostocka Solniczka 112 L + 40 L Sump http://nano-reef.pl/index.php?/topic/84690-Bia%C5%82ostocka-Solniczka-112-L-%2B-40-L-Sump Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldigar Zgłoś Napisano 24 Sierpnia 2016 Panowie - małą uwaga: nie każdy "błazenek" nie w każdym ukwiale będzie chciał siedzieć. Tu mała ściągawka: Bubble Tip Anemone (Rose Anemone) Entacmaea quadricolor Amphiprion akindynos - Barrier Reef Clownfish A. clarkii - Clark's Clownfish A. frenatus - Tomato Clownfish A. melanopus - Red and Black Clownfish A. ocellaris - Ocellaris Clownfish A. percula - Percula Clownfish in Bubble Tip Anemone Premnas Biaculeatus - Maroon Clownfish Long Tentacle (Corkscrew) Anemone Macrodactyla doreensis A. clarkii - Clark's Clownfish A. perideraion - Pink Skunk Clownfish A. polymnus - Saddleback Clownfish Premnas Biaculeatus - Maroon Clownfish Pizza or Carpet Anemone Cryptodendrum adhaesivum A. clarkii - Clark's Clownfish A. frenatus - Tomato Clownfish Premnas biaculeatus - Maroon Clownfish Sebae Anemone Heteractis malu A. clarkii - Clark's Clownfish Premnas biaculeatus - Maroon Clownfish Magnificent Anemone (Ritteri Sea Anemone) Heteractis magnifica A. akallapisos - Skunk Clownfish A. clarkii - Clark's Clownfish A. melanopus - Red and Black Clownfish A. ocellaris - Ocellaris Clownfish A. percula - Percula Clownfish A. perideraion - Pink Skunk Clownfish Leathery Sea Anemone Heteractis crispa A. chrysopterus - Orange Fin Clownfish A. clarkii - Clark's Clownfish A. melanopus - Red and Black Clownfish A. percula - Percula Clownfish A. perideraion - Pink Skunk Clownfish A. polymnus - Saddleback Clownfish Giant Carpet Anemone Stichodactyla gigantea A. clarkii - Clark's Clownfish A. ocellaris - Ocellaris Clownfish A. percula - Percula Clownfish A. perideraion - Pink Skunk Clownfish Saddle Carpet Anemone (Haddon's Sea Anemone) Stichodactyla haddoni A. chrysopterus - Orange Fin Clownfish A. clarkii - Clark's Clownfish A. ocellaris - Ocellaris Clownfish A. percula - Percula Clownfish Condy Anemone Condylactis gigantea Maybe... See this post: Condy Anemone hosting clownfish Haitian Reef Anemone Condylactis spp. No reported relationship with clownfishes Tube Anemone Ceranthus membranaceus No reported relationship with clownfishes Rock Anemone Epicystis crucifer No reported relationship with clownfishes No to moje błazenki i ukwiał spełniają kryteria a i tak nic z tego nie wychodzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
walker_1 Zgłoś Napisano 24 Sierpnia 2016 Ale jeśli np tak jak mój ukwiał znajdzie sobie miejsce za skałami pod tylną ścianką to... tyle widziałeś błazenki. Też tak miałem postawiłem ukwiał w centralnym punkcie akwarium, a on sobie poszedł za skały dopiero jak skierowałem na niego strumień wody to wyszedł do przodu ale z tydzień czasu z nim walczyłem Dzisiaj wyprubuję metodę z rurą Ale jeśli np tak jak mój ukwiał znajdzie sobie miejsce za skałami pod tylną ścianką to... tyle widziałeś błazenki. Też tak miałem postawiłem ukwiał w centralnym punkcie akwarium, a on sobie poszedł za skały dopiero jak skierowałem na niego strumień wody to wyszedł do przodu ale z tydzień czasu z nim walczyłem Dzisiaj wyprubuję metodę z rurą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
aul30 Zgłoś Napisano 24 Sierpnia 2016 Witam. Moje siedzą w ukwiałach ( po jednym...w nocy).Natomiast w dzień w ukwiale,dunce,czasem rodactis. Ale zanim siadły z poprzedniej parki jeden wyskoczył jak byłem z rodzinką na wakacjech (zobaczył teściową , bo mi je karmiła...).Po powrocie , kupiłem jednego malca w sklepie gdzie siedziały w ukwiałach.Tamten który został podpatrzył że to do tego jest i tak mam już prawie dwa lata.Teraz wypatruję kiedy będzie wreszcie ikra.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach