pawel86 Zgłoś Napisano 22 Sierpnia 2016 Witam pytanie brzmi czy to bryopsis czy jakies inne glony nitkowate ? no i oczywiscie jak zacząć walke z nimi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AquaManiac Zgłoś Napisano 22 Sierpnia 2016 Nie, to nie jest Bryopsis, to jakieś glony nitkowate, prawdopodobnie z rodzaju Derbesia. Co do walki z nimi, to napisz coś więcej o akwarium, parametry, co to za skała itd... Cytuj http://pl.reeflex.net/ - polskojęzyczny leksykon akwarystyki morskiej_____________________________________________________________________ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kilek Zgłoś Napisano 22 Sierpnia 2016 Miałem te glony bardzo długo. Rwij,Szoruj,odpieniaj.Nie dopuść aby się zbytnio rozrosły. Lej bakterie,czyść jak naj częściej. Powodzenia i cierpliwości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawel86 Zgłoś Napisano 22 Sierpnia 2016 co do akwarium to jest 160l z panelem zalane 15 kwietnia bylo dino i cyjano ale przeminelo od miesiaca moze troche dluzej mam te glony zielone staram sie wyrywac co kilka dni ale to syzyfowa praca bo odrastaja bardzo szybko co do parametrow do zasolenie 1023 temp 24 no2 0 no3 okolo 10 po4 niby 0 kh 10 ph 8 ca 440 testu na magnez nie mam skała była kupiona ze zbiornika dzialajacego pol roku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kilek Zgłoś Napisano 22 Sierpnia 2016 To następny etap dojrzewania. Ostatni.Rwij i szoruj szczoteszką do zębuw. Im więcej poświęcisz czasu tym szybciej miną Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawel86 Zgłoś Napisano 22 Sierpnia 2016 ok myslalem nad dolabella ale czy jak juz wyczysci i ja oddam to glony nie wroca ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kilek Zgłoś Napisano 22 Sierpnia 2016 U mnie dollabela nie jadła tych glonów i padła z głodu. ja walczyłem z nimi pół roku Tak się zaczeło,całkiem ładnie wyglądało A to apogeum!!! Nie dopuść do takiej sytuacji bo będzie spory problem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach