Jorgen Zgłoś Napisano 3 Września 2016 Cześć . Od miesiąca jadę na wódce i z 50 zbiłem do 1 . Moje pytanie jaki jest perfekcyjny poziom no3 0? Czy może być np 1 bo nie wiem kiedy zmniejszyć dawkę bo już mam galaretkę bakteryjna w panelu filtracyjnym. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 3 Września 2016 Cześć . Od miesiąca jadę na wódce i z 50 zbiłem do 1 . Moje pytanie jaki jest perfekcyjny poziom no3 0? Czy może być np 1 bo nie wiem kiedy zmniejszyć dawkę bo już mam galaretkę bakteryjna w panelu filtracyjnym. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Google Ci się zepsuło? Masz tu pierwszy z brzegu link i czytaj: http://mojarafa.pl/_content/art/chemia_wody.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jorgen Zgłoś Napisano 3 Września 2016 Dzięki. Przeczytałem ale może jakieś uwagi z własnego doświadczenia ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 3 Września 2016 Dzięki. Przeczytałem ale może jakieś uwagi z własnego doświadczenia ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Wszystko już zostało chyba na ten temat napisane i jest w sieci, czy też nawet na tym forum. Odrobinę chęci i odrobinę wysiłku... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jorgen Zgłoś Napisano 3 Września 2016 Ok. Nie było tematu Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gerard Zgłoś Napisano 12 Września 2016 Jeśli masz dużo lps-ow to na poziomie 5-2 najlepiej,inaczej będzie wszystko glodowac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldigar Zgłoś Napisano 27 Września 2016 Moim zdaniem poziom NO3 na poziomie 1 jest za mały. Ogranicz podawanie wódki i trzymaj na poziomie 5. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
twistman Zgłoś Napisano 27 Września 2016 Wszystko zależy od tego jakie gatunki chcesz hodować - ba nawet od tego jak te gatunki mają wyglądać... Można trzymać nawet wymagające sps przy no3 na poziomie 5 - jednak ich kolory dalekie będą od "pasteli". Sam tak robię.... Można też pójść w w level PRO i zbliżać się do zer - ale dla akwarystów mniej doświadczonych może być klopotliwym utrzymanie w ten sposób korali przy życiu na dłuższą metę. Cytuj Display: OPTI 160x65x55h +sump: 185x47x40h +dołączany zbiornik podmiany 53x27x47h ATI SunPower 8x80W T5 + LED BAR, obieg DCS-12K, Skimmer TWISTMAN OB-200-EXT V2, Twistman Calc+ Medium Calcium Reactor ,Reactor ZEO-450-160, OpenFlow Filter 200+ 7L Siporax, MediaReactor FP-1 x2, cyrkulacja 3xTunze 6105 + 1x6095 + Vawebox 6055, Profilux 2EX .... i trochę innych :-)..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gerard Zgłoś Napisano 12 Listopada 2016 lej vodke i czekaj końca,lepiej bimber czy w wodzie morskiej jest vodka ? ciekawe co będzie jak się nasyci akwarium? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FunWorld Zgłoś Napisano 12 Listopada 2016 Gerard- Czy w wodzie morskiej są mrożonki, płatki pokarmu i wiadra z solą morską? Zrezygnuj z nich jeśli uważasz, że to jest dobra droga. A nejlepiej... Poczytaj trochę zanim zaczniesz doradzać. Cytuj 500 + -zakładając akwarium morskie nic nie wiemy -po trzech miesiącach uważamy że już cos wiemy; -po roku jesteśmy ekspertami, -po dwóch latach dochodzimy do wniosku że kompletnie nic nie wiemy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach