Skocz do zawartości
Gość Zbyszek36

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Zbyszek36

Na ile bedzie to mozliwe , postanowilem pouzupelniac wykasowane posty:)

pozdr...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Zbyszek36

witam:)

Na ile moglem , na tyle naprawilem moja lekkomyslnosc :no i pouzupelnialem moje posty .

Mam nadzieje ,ze mi to wybaczycie :) (jeszzce raz sorry.)

pozdr....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam Panowie :)

Napiszę coś co co może się nie spodoba wszystkim bo ja poczółem się nieco urażony jak to usłyszałem od jednego z morszczaków :) Podobno na tym forum jest "NUDNO I WIĘKSZOŚĆ SIĘ TYLKO SIĘ PO KU....... LIŻE" Hmmmm no jest to jakaś opinia ale ja mam zdanie w tej sprawie. Uważam że po roku czytania forum i może biernego udziału w dyskusjach jestem pewien że są na nim osoby które wnoszą w morską akwarystykę więcej niż jaka kolwiek książka. Ponadto myślę że spokojna i przyjacielska atmosfera w wyrażaniu poglądów lub ripostowaniu czyiś opinii jak do tąd tylko daje życie temu forum. Osoby które mają wiedzę i niestety brak umiejętności pisania w sposób nie uszczypliwy - delikatnie mówiąc :) - szkoda ale stają się z czasem epizodem tego forum. Nie chcę nikogo umoralniać ale Panowie nie zróbmy sobie sami kuku i nieco kultury nikomu nie zaszkodzi. Istnieje wiele forum na których ludzie bluzgają i biją pianę ale z tego i tak nic nie wynika, a już na pewno nic nie wnosi do akwarystyki :) Sam miałem nie miłe doświadczenia na www.holenderskie.aip.pl gdzie bywały "uszczypliwe" osoby które nie znosiły krytyki odpłacając się hamstwem. Teraz się zastanawiam czy nacisnąć "ODPOWIEDZ" z obawy że mnie źle zrozumiecie ale jeżeli jest jak napisałem to wszystko będzie OKEJA :no

ps

Zbyszku wszystko jest dobrze!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie to jestem ciekaw od kogo to uslyszales 8) jesli piszesz o malej dyskusji jaka miala miejsce ostatnio tutaj i wywolala troche zawirowac to bylo, minelo, krew sie wzburzyla, ale nawet w najlepszej rodzinie zdarzaja sie takie sprawy :no

jesli natomiast slyszales to od kogos innego to trzeba wyluzowac Goscia, jak ktos lubi bic piane i sie klocic to ma 2 wyjscia: isc na posla-osla, lub pod budke z piwem :)

mnie akurat bardzo odpowiada tutejsza atmosfera, odpowiedzi zawsze dostaje, dyskusje sie tocza, a ze nie ma spiec i klotni to tylko lepiej

to forum to cos na ksztalt amerykanskiego nano-reef.com (sorki, ze sie zawsze na nich powoluje), tam osoby uszczypliwe, klotliwe i bijace piane po prostu dostaja bana i koniec + napietnowanie od pozostalych uczestnikow forum

i taka polityka mnie sie podoba, mnie odpowiada i podpisuje sie pod nia obiema recami i wszystkimi palcyma :):):)

pozdrawiam, Marcin z 3city

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tu jest ok, latwo edytowac posty :no

a buraki wszedzie sie znajda i trzeba ich cieplym moczem....

test sygnaturki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

weług mnie jest to jedno z 2 żywych forum (jeszcze natura.akwarium.morskie), na którym można spotakć normalnych ludzi. Żyjemy w kraju w którym jest prawie 40mln ludzi, a nas forumowych morszczaków można policzyć no może nie palcach jednej ręki, ale z ilości jestem daleki od zadowolenia. A więc jesteśmy dla siebie cenni, no bo przecież razem wzięci wiemy więcej na temat naszego hobby niż nie jedna wydana książka, czy czasopismo! Krew mnie zalewa kiedy czytam jakieś bzdurne posty sprowadzające się do żołądkowania, obrażania się czy zaczepiania, bo wiem, że to może się skończyć rozwaleniam całej grupy, a tego bym sobie nie życzył.

PS. Przyszedł mi pomysł do głowy. WARTO POMYŚLEĆ O ZORGANIZOWANIU JAKIEGOŚ SPOTKANIA FORUMOWICZÓW. Co wy na to? Piwko wspólne dyskusje, wymiana poglądów załagodzi obyczaje...

niestety bez akwarium :( ale strasznie tęsknię

"opis moich ex-akwariów http://alexkoz.ovh.org/akwarium/index.html"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

edytowac posty latwo, ale szkoda, ze nie mozna szukac wg jakis kryteriow, np slowo, wyrazenie, data

jestem w 1000% ZA jakims zlotem :no

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak tego tu brakuje, np wpisujesz "sól" i masz wszystkie posty z tematem sól. Gdyby można było wzbogacić to forum o taki techniczny drobiazg to by było miło :no

Zlot hmmmm tylko gdzie? Ja bym proponował GDYNIE ;) bo :

1. Tam stoi serwer na który klepiemy

2. Sponsorem jest firma mieszcząca się właśnie w Gdyni

3. 3miasto to takie swoiste zagłębie morszczyzny bo o morzu i plaży nie wspomnę :) miejsce jak ulał :)

Wiem że to nie za blisko dla wielu np. Zbyszka :) :) :D ale może i on się skusi ;) Ja do 3miasta mam 350 km to też nie wycieczka za miasto ale się na 100% pojawie jak tylko dostanę zaproszenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam :no

Firma jest z Wejherowa i tu też stoi serwer ;-)

A co do spotkania - nie jest to zły pomysł, Przemek myślał o czymś takim na jesień/zimę tego roku.

Pozdrawiam wszystkich

Tomek

pozdrawiam

Przemysław Cybulski
www.Pacific-Sun.eu
Home for advanced technology

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a wyszukiwanie postow moznaby dorobic, w koncu teraz serwer jest mocniejszy to powinien sobie poradzic

Jest tu duzo wiedzy, i szkoda zeby sie marnowala

Moznaby pomyslec na jakims morskim FAQ, bo chyba nie ma jeszcze takowego po polsku. Na start moznaby przetlumaczyc FAQ np z reefcentral, i dolozyc polskie rzeczy

test sygnaturki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marx-pomysl z tlumaczeniem jest dobry tylko:

1. kto sie go podejmie, bo zabierze on troche czasu

2. o ile widzialem, to kazdy artykul jest podpisany przez autora, trzeba by chyba zwrocic sie o zgode na umieszczenie takiego FAQ u Nas?

sam moglbym przetlumaczyc kilka artykulow, jakby co to masz moje zgloszenie:D

Przemek-Tomek :no - malutkie rozdwojenie jazni?;) tylko czemu jesien-zima, kiedy tak zimno, szkoda, ze nie wczesniej, ale wciaz jestem ZA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kiedyś miałem pomysł, żeby wszystkie posty z tego serwera udostępnić w formie archiwum do ściągnięcia i przeglądania w trybie offline. Zaletą tego rozwiązania jest to, że jeżeli ktoś chce wyszukać coś z archiwum, to nie obciąża on serwera.

Jeżeli chodzi o zlot to miejsce jest chyba kwestią wtórną. Zawsze znajdą się tacy co będą mieli blisko i tacy co będą mieli daleko. Dogadamy się :-)

niestety bez akwarium :( ale strasznie tęsknię

"opis moich ex-akwariów http://alexkoz.ovh.org/akwarium/index.html"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

archiwum offline to doskonaly pomysl i mysle ze Przemek moglby cos takiego zrobic

Co do faq to myslalem aby zrobic to w formie WIKI - kto ma chec i ochote to cos tlumaczy, albo dopisuje

test sygnaturki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.