Skocz do zawartości

Historia edycji

waldek123blau

waldek123blau

Godzinę temu, sopel_13 napisał:

To znaczy że główne zasilanie wody przechodzi przez dolnopłuk po czym jest podłączony do filtra RO? Dobrze to zrozumiałem? Mógłbyś mi to ewentualnie jakoś schematycznie rozrysować.

Ok! - mam filtr RO/DI cały czas włączony. Z filtra idzie rurka do zbiornika dolewki a na nim mam zamontowany zawór pływakowy od dolnopłuka za 10zł. Gdy poziom wody w zbiorniku dolewki się podniesie zawór odetnie kapanie wody z filtra RO/DI a gdy poziom opadnie sam włączy. Poniżej schemat:

14134576_dolewka.png

Mam też zamontowany na wylocie brudnej wody zawór czterodrożny który gdy wspomniany zawór pływakowy dolnopłuka zamknie dopływ też zamyka wypływ brudnej wody. Znalazłem filmik na YT może Ci to coś pomoże? Musisz wpisać na YT tak:    2tGkpNYbrc8

waldek123blau

waldek123blau

Godzinę temu, sopel_13 napisał:

To znaczy że główne zasilanie wody przechodzi przez dolnopłuk po czym jest podłączony do filtra RO? Dobrze to zrozumiałem? Mógłbyś mi to ewentualnie jakoś schematycznie rozrysować.

Ok! - mam filtr RO/DI cały czas włączony. Z filtra idzie rurka do zbiornika dolewki a na nim mam zamontowany zawór pływakowy od dolnopłuka za 10zł. Gdy poziom wody w zbiorniku dolewki się podniesie zawór odetnie kapanie wody z filtra RO/DI a gdy poziom opadnie sam włączy. Poniżej schemat:

14134576_dolewka.png

Mam też zamontowany na wylocie brudnej wody zawór czterodrożny który gdy wspomniany zawór pływakowy dolnopłuka zamknie dopływ też zamyka wypływ brudnej wody. Znalazłem filmik na YT może Ci to coś pomoże?

waldek123blau

waldek123blau

37 minut temu, sopel_13 napisał:

14134576_dolewka.png

waldek123blau

waldek123blau

36 minut temu, sopel_13 napisał:

14134576_dolewka.png14134576_dolewka.png

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.