Skocz do zawartości

Historia edycji

waldek123blau

waldek123blau

Najpierw muszę wyregulować wszystko a z zamianą pomp zawsze jest czas. Odpieniacz nie regulowałem. Po prostu włączyłem pełny przepływ i pompy na 3 kresce. Jak daję pełną moc pompom czyli na 10 kresce to zrzut nie wyrabia taką moc mają te pompy.Przy 5 kresce na sterowniku pomp odpieniacz tak pieni:

9619741_20171008_172035.jpg

9619758_20171008_172020.jpg

Poziom wody w kubku ustawiłem na samym dole czyli 17 cm  od górnej krawędzi. Jeszcze trochę to potrwa zanim nauczę się obsługi tego odpieńka.

Filmik z pracy odpieńka na połowie mocy pomp.

Dnia 6.10.2017 o 14:22, snocho napisał:

Spróbuj na oryginalnych pompach. Przy dużej wysokości tego odpieniacza, potrzeba silnej pompy. Jak na jebao to za duża głębokość zanurzenia. Jak dasz całość wyżej to pompy i tak mogą nie pienić dobrze. Za dużo mocy zużyją na utrzymanie wysokiego słupa wody w odpieniaczu i na pianę może już zabraknąć. H&S to świetne odpieniacze, choć już leciwe konstrukcje. A te Eheimy nie są tam przez przypadek.

Sancho moje pompy jecod mają dwa razy większą moc od oryginalnych Eheima. Dlatego je wymieniłem bo odpieniacz jest głęboko zanurzony. Gdy zamieniłem jecod na oryginalne pompy Eheima pieniły dużo gorzej od Jecodów DCT-4000

Obecnie próbuje wszystkich opcji w ustawieniu odpieniacza czyli zwiększam stopniowo moc pomp i adekwatnie zwiększam przepływ przez odpieniacz Jak znajdę te właściwe ustawienia zamieszcze filmik

waldek123blau

waldek123blau

Najpierw muszę wyregulować wszystko a z zamianą pomp zawsze jest czas. Odpieniacz nie regulowałem. Po prostu włączyłem pełny przepływ i pompy na 3 kresce. Jak daję pełną moc pompom czyli na 10 kresce to zrzut nie wyrabia taką moc mają te pompy.Przy 5 kresce na sterowniku pomp odpieniacz tak pieni:

9601918_20171006_144755.jpg

Poziom wody w kubku ustawiłem na samym dole czyli 17 cm  od górnej krawędzi. Jeszcze trochę to potrwa zanim nauczę się obsługi tego odpieńka.

51 minut temu, snocho napisał:

Spróbuj na oryginalnych pompach. Przy dużej wysokości tego odpieniacza, potrzeba silnej pompy. Jak na jebao to za duża głębokość zanurzenia. Jak dasz całość wyżej to pompy i tak mogą nie pienić dobrze. Za dużo mocy zużyją na utrzymanie wysokiego słupa wody w odpieniaczu i na pianę może już zabraknąć. H&S to świetne odpieniacze, choć już leciwe konstrukcje. A te Eheimy nie są tam przez przypadek.

Sancho moje pompy jecod mają dwa razy większą moc od oryginalnych Eheima. Dlatego je wymieniłem bo odpieniacz jest głęboko zanurzony. Gdy zamieniłem jecod na oryginalne pompy Eheima pieniły dużo gorzej od Jecodów DCT-4000

waldek123blau

waldek123blau

9601918_20171006_144755.jpg

46 minut temu, snocho napisał:

Sancho moje pompy jecod mają dwa razy większą moc od oryginalnych Eheima. Dlatego je wymieniłem bo odpieniacz jest głęboko zanurzony. Gdy zamieniłem jecod na oryginalne pompy Eheima pieniły dużo gorzej od Jecoda DCT-4000

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.