Gość Zgłoś Napisano 24 Września 2016 przeczytaj opis z linka który podałeś - tam są dokładnie te same złączki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
promil Zgłoś Napisano 24 Września 2016 Tak,widzę są na 1/4" .W opisie jest informacja,że żywicy jest 0,7dm3.Mam nadzieję,że starczy na jakiś czas. Regularnie będę mierzył przewodność wody:) Cytuj W planach piko-rafa 30ltr z miękkimi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 24 Września 2016 wygodniejsza jest taka (dwie sztuki) http://allegro.pl/filtry-osmoza-puszka-na-zasyp-media-liniowa-i6157458990.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
promil Zgłoś Napisano 24 Września 2016 Mam już jedną taką,może faktycznie dokupię drugą.Dzięki za link Cytuj W planach piko-rafa 30ltr z miękkimi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Creol Zgłoś Napisano 24 Września 2016 żartujesz ? czy masz 0,5l żywicy w zasobniku albo "walniętą" membranę Nie zartuje, czemu mialbym? A w puszce 0,4L zywicy (tyle mi wchodzi, a nawet jeszcze luz zostaje). Parametry dobre, akwa tez, wiec ja tam problemu nie widze. Przed prefiltrami woda z kranu u mnie ma 140. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 24 Września 2016 0,4L to się zgodzę że po 3 mieś do wymiany Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
promil Zgłoś Napisano 4 Października 2016 Witam. Mała aktualizacja tematu.Kupiłem TDS, woda ze starą żywica DI pokazywała mi 008.Po wymianie żywicy oraz dołożeniu nowego " kubka" z MB20,woda na wyjściu w/g TDS miała 000. Czy możecie mi podać ile średnia TDS pokazuje Wam na wodzie z sieci? Cytuj W planach piko-rafa 30ltr z miękkimi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sumka33 Zgłoś Napisano 4 Października 2016 Witam. Mała aktualizacja tematu.Kupiłem TDS, woda ze starą żywica DI pokazywała mi 008.Po wymianie żywicy oraz dołożeniu nowego " kubka" z MB20,woda na wyjściu w/g TDS miała 000. Czy możecie mi podać ile średnia TDS pokazuje Wam na wodzie z sieci? Zależy od regionu - na Śląsku w Gliwicach mamy 350-420 ppm zależy od ujęcia. Cytuj Szkielko Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
McLarenf1 Zgłoś Napisano 4 Października 2016 U mnie jest średnio 084-092 ppm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 4 Października 2016 (edytowane) Toruń około 700us. A znam takiego z innej części PL gdzie ma w kranie 250us. Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka Edytowane 4 Października 2016 przez Gość (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czeci Zgłoś Napisano 4 Października 2016 Katowice około 120 ppm Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach