arczj Zgłoś Napisano 28 Września 2016 Jak obiecałem odwiedzajac miejsca które podacie postaram się zrobić jakieś zdjęcia i krotki opis. Pierwsze akwa które odwiedziłem na stacji Wojkowice koło Wrocławia ma ok. 3 x 0,4 x 0,6h m nad akwa dwie lampy HQI + t5 i bardzo głośny wawebox. Jak na tak duże akwa jak dla mnie trochę mało korali ale całość robi całkiem niezłe wrażenie. Niestety byłem kiedy akwa było oświetlone niebieskim światłem więc robiło wrażenie dosyć senne. Ogólnie w skali od 1-5 daję mu 3 (to oczywiście moje subiektywne zdanie). Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Anmar Zgłoś Napisano 28 Września 2016 Sandra Spa Pogorzelica. 95% FO ale glon glonem glona pogania. Cytuj OSTATECZNA OBSADA : Canthigaster epilampra, Centropyge bispinosa, Pseudanthias squamipinnis x3, Acreichthys tomentosus, Valenciennea Puellaris, Pictichromis paccagnellae x2, Zebrasoma xanturium, Zebrasoma flavescens, Synchiropus splendidus x2, Stenopus hispidus, Lysmata amboinensis SPRZĘT: Odpieniacz WS200 Internal, Obieg: Jebao DCT4000 + LocLine, Cyrkulacja: Jebao RW-8, Światło: Giesemann Futura-S 195W, Biopellets XXL w filtrze Twistmana na pompie jebao 3000. REFUGIUM (Spaghetti) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chwialek Zgłoś Napisano 29 Września 2016 (edytowane) Nie zapominajmy o ogrodach zoologicznych i o oceanarium tam jakby nie patrzeć też są akwaria morskie i miejsca publiczne. Swego czasu w Centrum handlowym King Cross Marcelin w Poznaniu była wystawa baniaków m.in baniak rafowy tam istniał czy do tej pory istnieje tego niestety nie sprawdziłem. Firma Zenex Jarocin - niestety tylko raz miałem przyjemność odwiedzić firmę. Baniak był w fazie rozwojowej. Ale może ktoś z forumowiczów z nimi współpracuje i pochwali się zdjęciem stanu obecnego. Edytowane 29 Września 2016 przez chwialek (wyświetl historię edycji) Cytuj było: http://nano-reef.pl/...ki/page__st__20 obecnie: http://nano-reef.pl/topic/78892-45022313-katafalk-i-trumna-slona-kropla-z-popiolow/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ślimol Zgłoś Napisano 29 Września 2016 Trzeba by tu było pokazać zdjęcia z Gdyni z firmy semaco czy jakoś tak . To firma developerska czy inna z branży budowlanej . Mają tam chyba z 5 zbiorników . Jest jeden kolega na tym forum którego zapytam o nazwę firmy i adres . On mnie tam zabrał . Czasem wpuszczają tam osoby z zewnątrz. Nawet dla nie wtajemniczonego akwarysty, tamtejsze zbiorniki robią wrażenie . Może nawet jak sam będę w Gdyni to zrobię zdjęcia i tu zrelacjonuję . Ale myślę że jak poproszę kolegę to on wcześniej niż ja to zrobi . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kaer Zgłoś Napisano 29 Września 2016 To ja dodam jeszcze: Kołobrzeg smażalnia ryb przy promenadzie około 150m od latarni morskiej (nie pamiętam nazwy) i Mrzeżyno ul. Letniskowa, Restauracja (chyba się nazywa Letniskowa) Cytuj start 04.02.2014 120x60x60=432l sump 84l PS metis 2x150w whiteskim200 1xJebaoo 40wp DC6000 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach