sawik Zgłoś Napisano 13 Października 2016 Witam chciałem sie zapytać jaka obsadę mogę mieć w 112 litrach ?? W obecnej chwili sa dwa błazenki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 13 Października 2016 Np. salarias fasciatus - polecam jakieś babki , garbiki , brzydala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sawik Zgłoś Napisano 13 Października 2016 Myślałem o pteropogonie albo mandarynów który je mrożonki ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 13 Października 2016 pterapogon kauderni ? i mandaryn który na pewno żre mrożonki - też dadzą radę albo Sphaeramia nematoptera "Piżamka" ... wybór jest dość duży Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sawik Zgłoś Napisano 13 Października 2016 Tak kardynałek poszukam w mieście u siebie może coś znajdę a coś innego do takiego baniaczka jeszcze ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pecetowiec Zgłoś Napisano 28 Listopada 2016 (edytowane) Podpinam się pod temat:) Para błazenków, kardynałek, babka ( ale jaka, Cryptocentrus cinctus nie za duża?) coś jeszcze mógłbym wpuścić? Edytowane 28 Listopada 2016 przez pecetowiec (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pecetowiec Zgłoś Napisano 3 Grudnia 2016 Można trzymać dwie babki? Bo Cryptocentrus cinctus czytam że przekopywać to ona za dużo nie kopie za to "leży i pachnie" jest śliczna ale coś przekopywać by musiało Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ILUZJONISTA Zgłoś Napisano 13 Grudnia 2016 (edytowane) Mam 112 l. + sump 40 l. Moja obsada to: - Ecsenius midas Bardzo fajna rybka, pływa żwawo i chowa się w szczelinach skał. Na "nosie" ma śmieszne wąsiki. Wcina wszystko a po nie całym tygodniu przyzwyczaiła się do domowników. Jedyny minus to albo musi być korona albo pokrywa bo lubi skakać. - Valenciennea puellaris Fajna babka kopiąca ale wszystko zależy od danej sztuki. Moja dużo kopie ale nie sypie po skałach i koralach więc jest ok. Piasek za to jest biały jak śnieg. - Para Amphiprionów Przedstawiać nie trzeba, siedzą w ukwiale i pływają po całym zbiorniku. Na noc parkują w ukwiale razem lub samiec dostaje eksmisje i ląduje w Euphylii - Koumansetta hectori Przez pierwszy tydzień jej nie widziałem, myślałem że już po niej ale zaczęła żwawo pływać i skubie wszystko co się da z glonów. Pływa po całym zbiorniku i nikogo się nie boi. Na noc chowa się w szczelinach skał. - Labroides dimidiatus Ciekawa rybka pływająca po całym zbiorniku, czyści inne ryby z pasożytów a na noc chowa się wśród skał. Dobrany zestaw jest raczej spokojny, wiadomo czasami któraś ma zły dzień i robi się małe spięcie ale ogólnie jest ok. Ostatnio wpuściłem Midasa i on jak na razie najwięcej obrywa ale tragedii nie ma. Pływa po 1/3 zbiornika bo jak pozwoli sobie na więcej to go Amphipriony ganiają. Ale rybcia jest tak zwinna i ruchliwa iż odnoszę wrażenie że zadziera z innymi dla zabawy. Ryby karmione pięcioma rodzajami mrożonek, na każdy dzień inna. Jedzą wszystko bez problemów nie licząc Hectorka, on zajęty zieleniną porastającą skały. Czasami coś tam skubnie ale szału nie ma. Po więcej informacji zapraszam do mojego tematu. http://nano-reef.pl/topic/86149-nowa-solniczka-112-l/ Edytowane 13 Grudnia 2016 przez ILUZJONISTA (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach